Annons

Utlysning av Rikstävlingar för medel- och långdistans

3000M

FOTO: DECA TEXT&BILD

Är er förening intresserad av att arrangera en rikstävling med fokus på medel- och långdistanslöpning? Då har ni chansen nu!

Annons

För att säkerställa att det finns ett brett och kvalitativt tävlingsutbud för den svenska toppbredden inom medel- och långdistanslöpning har Prestationscentrum under de senaste åren haft ett antal så kallade Rikstävlingar för att komplettera SM och FGP-programmet. Dessa tävlingar har lockat många av de bästa löparna och med farthållare och fina förutsättningar som kvällstävlingar har resultaten blivit riktigt bra.

För sommaren 2023 utlyser vi nu två Rikstävlingar där ni som förening kan söka arrangemangskapet. Ansökan ska skickas senast den 15 mars till johan.wettergren@friidrott.se

  • Rikstävling #1   22 juli med grenarna 400m, 800m och 1.500m för damer och herrar.
  • Rikstävling #2   26 augusti med grenarna 800m, 3.000m och 2.000m hinder för damer och herrar.

Rikstävling #1 kommer ha rankingkategori F och Rikstävling #2 kommer eventuellt få kategori E.  

Självklart kan man som arrangör komplettera med ytterligare grenar.

Eventuella frågor besvaras av johan.wettergren@friidrott.se eller ulf.friberg@friidrott.se, Prestationscentrum medel- och långdistans

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Friidrott Logga 2
Svensk Friidrott söker kommersiell chef

Är du en drivande entreprenör med säljfokus? Är du samtidigt en person med förståelse och intresse för idrott? Nu finns en mycket spännande tjänst att söka när Svensk Friidrott rekryterar en kommersiell chef.

LÄS MER