Annons

Annons

Var med och forma framtidens friidrott!

Ny Strategi Toppbild

Den här veckan landar ett paket i brevlådan hos Sveriges samtliga friidrottsföreningar. Implementeringen av Strategi 2025 är i gång och det är tillsammans som vi formar framtidens friidrott. Vad är viktigast att utveckla för din förening?

I dagarna får landets cirka 1000 friidrottsföreningar ett och samma utskick från förbundet. I kuvertet hittas ett brev med ett innehåll motsvarande denna artikel, en tryckt version av Friidrottens strategi 2025 samt en affisch. Det är nu vårt utvecklingsarbete startar på allvar och vi vill att alla ska vara med på resan mot framtidens friidrott.

Mycket kortfattat är Friidrottens Strategi 2025 ett dokument som visar riktningen framåt mot våra gemensamma mål; att få friidrotten att växa och att kunna välkomna fler till vår fantastiska idrott. Syftet är alltså att möta dagens och morgondagens utmaningar och säkerställa att vi har en växande och attraktiv friidrott. Nu vill vi att så många som möjligt får koll på strategin, de övergripande målen och de nio utvecklingsområden som har identifierats.

Vilka utvecklingsområden ser ni som viktigast?

Men – och detta är mycket viktigt – vi är också väldigt angelägna om att få er och alla andra föreningars input. Vad tycker ni? Och hur vill ni vara med? Vi vill veta vilka utvecklingsområden ni ser som viktigast.

Var ser ni i dagsläget störst behov av utveckling och stöd? Det här är hela Friidrottssveriges utvecklingsresa, så varmt välkomna om ni vill vara med och påverka hur och när vi utvecklar vad!

HÄR på friidrott.se presenteras strategin och på samma sida hittas även en länk vidare till vår FÖRENINGSENKÄT där ni fyller i era tankar, inspel och önskemål.

Enkäten tar bara ett par minuter att besvara och den blir ett viktigt verktyg i uppstartsprocessen. Diskussionerna kommer sedan att fortsätta i samband med diverse fysiska mötesplatser, i arbetsgrupper som skapas samt i webbinarier. Och om bara ett par dagar utgör strategin ett centralt tema på ordförandekonferensen i Sollentuna.

Tillsammans möter vi framtidens utmaningar

Till sist; det svenska föreningslivet står inför såväl många spännande möjligheter som häftiga utmaningar, både i dag och i morgon. Svensk Friidrott har ett fint utgångsläge, med en bred verksamhet och ett starkt varumärke och vi är övertygade om att vi tillsammans kan ta långa, viktiga kliv i takt med tiden.

Med stolthet, kunnande, engagemang och en jäkla massa glädje formar vi framtidens friidrott! Tillsammans är vi starka!

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER