Annons

Annons

Viktig information till långloppsarrangörer

Sthlm Marathon Startbild

Antalet långlopp utanför arena blir fler och fler i takt med att samhället återgår till ett normalläge efter pandemin. I nuläget saknas dock en rad resultatlistor på friidrottsstatistik.se så se till att skicka in dem så snart som möjligt.

Sedan Svensk Friidrotts resultat- och statistiksajt friidrottsstatistik.se togs i bruk förra året gäller nya rutiner för resultatrapportering för långlopp. Det innebär att alla som arrangerar ett SFIF-sanktionerat långlopp ska skicka in resultatlistan. Detta bl a för att vi ska kunna erbjuda en kontinuerligt uppdaterat och korrekt statistik.

Enkel hantering via tidtagningsprogram
De flesta långlopp använder tidtagningsprogram och enklaste sättet att generera en korrekt resultatlista är via dem. En textfil i formatet CSV, XML eller JSON är det vi behöver. Viktigt att resultatlistan förutom namn på loppet, sträcka, tävlingsort och tävlingsdatum också innehåller förnamn, efternamn, födelseår/födelsedatum och förening/ort på deltagarna.
För mindre lopp kan Excel-mallen användas. Den har en flik för väg- och terränglopp.

Alla resultatlistor ska skickas in
Alla långlopp som har central eller lokal sanktion ska skicka in resultatlistan oavsett om det gäller väg, terräng, trail eller OCR och oavsett om det handlar om 7,2 km väg eller 17 km terräng. När det gäller vägdistanserna 5 km, 10 km, halvmaraton och maraton så ska också namnet på förbundsbanmätaren framgå och datum när banan mättes.
Arrangören ansvarar för att en korrekt resultatlista upprättas och mejlas till resultat@friidrott.se. Kontakta ditt tidtagningsföretag. På friidrottsstatistik.se publiceras sedan en kopia av resultatlistan som bl a ligger till grund för statistiken.

Saknas ditt lopp på friidrottsstatistik.se?
Som arrangör kan du enkelt kontrollera om ditt lopps resultat finns på friidrottsstatistik.se genom att skriva in tävlingsorten uppe till vänster i den nedre textrutan. Notera att vi saknar resultatlistor från lopp inte bara från nu i höst utan även från i somras.
All info om Resultatrapportering för långlopp

Kom också ihåg att alla arrangörer skall skicka in en sammanställning av antalet startande till Gunilla Dahlén. Mallen finner ni här.
 
/Jonas Hedman
Ansvarig friidrottsstatistik.se

Relaterade nyheter