Annons

YALA 2022–2023 är igång

Yala Några av YALA-deltagarna från första träffen i Stockholm.

Youth Athletics Leader Academy (YALA) är ett utbildningsprogram för unga ledare 15-25 år och har genomförts två gånger. Nu har tredje omgången dragit igång med 12 deltagare till start.

Annons

Samtidigt som Finnkampen avgjordes arrangerades utbildning för unga ledare på Svenska Friidrottsförbundets kansli i Stockholm. För tredje året genomförs YALA, denna gång för 12 ledare från olika delar av Sverige. I början av september var första träffen för deltagarna.

– Det var otroligt kul och inspirerande att se det stora engagemang och intresse som fanns hos deltagarna under första träffen av YALA. Extra kul att se hur deltagarna drev diskussionerna, ställde frågor och involverade varandra, säger Janne Wanhainen, utbildningsansvarig på Svensk Friidrott.

Första träffen bestod av föreläsningar om ledarskap, diskussioner om värdegrund och andra sociala aktiviteter. David Landeklint, IF Göta Karlstad, känner sig nöjd med första träffen.

– Intressant, utvecklande och framför allt, riktigt roligt första träff, säger David Landeklint.

Utbildningen består av både fysiska och digitala moment med tillhörande praktiska uppgifter. Stort fokus ligger på att planera, genomföra och utvärdera ett eget projekt där kunskap, tankar och idéer som dykt upp under utbildningen och inom ett valt område blir till verklighet. Utbildningen drivs av Svensk Friidrotts Ungdomskommitté där nästa träff är under Höstkonferensen i november.

Annons

– Vi ser förväntansfullt fram emot de projekt som deltagarna ska genomföra under hösten och våren, säger Freja Andersdotter, ordförande i Ungdomskommittén.

 

 

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Friidrott Logga 2
Svensk Friidrott söker kommersiell chef

Är du en drivande entreprenör med säljfokus? Är du samtidigt en person med förståelse och intresse för idrott? Nu finns en mycket spännande tjänst att söka när Svensk Friidrott rekryterar en kommersiell chef.

LÄS MER