Annons

Ansökan till Eldsjäl 2.0 öppen

Nyast

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 vänder sig till unga ledare inom idrotten. Här får utvalda personer från olika idrotter chansen att förverkliga egna projekt genom stöttning av mentorer.

Annons

Eldsjäl 2.0 är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet (RF) och Folkspel och har funnits sedan 2020. Sedan starten av utbildningsprogrammet har friidrotten haft tre representanter som gått utbildningen. Från senaste omgången var Elsa Olsson från Umedalens IF med. Elsa Olsson valde att ta fram en uppstartsguide för föreningar som vill starta upp parafriidrottsgrupper.
- Jag är så glad att jag fick chansen att gå denna utbildning och stödet jag fått från mentorer, andra deltagare och Svenska Friidrottsförbundet. Handboken hade inte blivit så bra som den blev utan det. Jag är verkligen nöjd med resultatet, sa Elsa Olsson då.

Ansök senast 9 juni
Nu står anmälan öppen för nästa omgång av Eldsjäl 2.0. För att delta behöver du/personen vara mellan 18 till 25 år och ledare/tränare inom friidrotten. Projektet handlar om att axla en ledande roll som på olika sätt bidrar aktivt till att förändra och utveckla vår idrott.

För att vara med behöver deltagaren ha ett uppdrag som tränare eller förtroendevald i en förening, specialidrottsförbund eller distrikt. 


Syftet med utbildningen:

  • Att höja kunskapen kring aktuella fält som identifieras som avgörande för idrottsrörelsens förflyttning och fortsatta utveckling.
  • Att stärka och utveckla det egna ledarskapet.
  • Att bygga nätverk för att skapa naturliga forum för erfarenhetsutbyte och rådgivande stöd.
  • Att i projektform våga pröva och förverkliga idéer för att utveckla verksamheten under programmets gång.

Så går ansökan till

Annons

Ansökan skickas in till Svensk Friidrott genom att fylla i namn, förening och en beskrivning av det projekt som ska utföras. Vi behöver er ansökan senast 9 juni. Svensk Friidrott kommer sedan att nominera max två deltagare till programmet.

Programmet startar den 25 augusti 2022 och avslutas i april/maj 2023 i samband med Eldsjälsgalan.

För frågor kontakta Frida Hogstrand och/eller Daniel Cortobius

Ansök här

Läs mer om utbildningsprogrammet

 

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Start
Sex nya förbundsbanmätare

Efter att ha genomgått Svensk Friidrotts banmätarutbildning – kurs plus hemarbetsuppgifter – har kadern av förbundsbanmätare nu lagom till löpningssommaren 2024 fått sex nya medlemmar.

LÄS MER
Sofie Bertilsson Liggande
Månadens ledare mars

Mars månads ledare är Sofie Bertilsson från Hässleholms AIS. Hon började sitt engagemang som ledare redan som fjortonåring och har nu hunnit med ett flertal olika roller inom sin förening.

LÄS MER