Annons

Annons

Juniorkastare på utvecklingsträff i kaststaden Växjö

Akilles Teglbjaerg Akilles Teglbjaerg.

Det var juniorhelg på PC-kast och inte mindre än 80 aktiva och tränare var på plats i Växjö. "En sak jag är särskilt glad över är de teknikanalyser vi gör gemensamt", säger Anders Axlid efter helgen.

Vid Prestationscentrum kast i Växjö samlades i helgen Sveriges främsta juniorkastare födda 2004-07 i grenarna kula, diskus och slägga tillsammans med sina tränare. Cirka 80 aktiva och tränare var på plats. Det bjöds både på träning och tävling (Växjö Inomhuskast) och en mycket intressant föreläsning av Vanessa Kamga där hon berättade om hennes resa mot världseliten och vilka utmaningar hon upplevt och upplever.

Instruktörer var Johanna Vikström, Simon Pettersson, Anton Leion, Arwid Koskinen, Kjell Bystedt, Stellan Kjellander och Mats Olsson.

– Helgen var givande och kul, både vad gäller det träningsmässiga och tävlingen. En sak jag är särskilt glad över är de teknikanalyser vi gör gemensamt, de är tillfällen för en bredare massa att höra, men även samtala och diskutera om kastteknik mer på djupet än vad som görs dagligdags. Just att det pratas kulteknik, det pratas diskusteknik och släggteknik i lugn och ro är värdefulla stunder, säger Anders Axlid, ansvarig vid PC kast i Växjö.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Britta Brännström2
Månadens ledare i februari

I våra cirka tusen friidrottsföreningar finns otaliga ledare, tränare, funktionärer, styrelseledamöter och andra som lägger en stor del av sin fritid och sitt engagemang i friidrotten. Under 2024 lyfter vi varje månad fram en ideell ledare som gör sk…

LÄS MER