Annons

Månadens ledare: Liva Gustavsson, Spårvägens FK

Liva Närbild Månadens ledare: Liva Gustavsson

Liva Gustavsson, tränare i parafriidrott i Spårvägens FK, är månadens ledare. Liva är aktiv löpare i Spårvägens Friidrottsklubb och även tränare för föreningens paragrupp. Gruppen fokuserar på aktiva med intellektuell funktionsnedsättning, i åldersgruppen 10-18 år, och de strävar efter att bli fler. 

Annons

Motivering från Livas förening:

Både aktiva och föräldrar är mer än nöjda med Livas engagemang. De aktiva har utvecklats åt rätt håll efter att de började med friidrott. Motoriken har blivit klart mycket bättre bland annat.

Tre frågor till Liva: 

Hur blev du tränare för din paragrupp?

Jag fick frågan av ledningen i min friidrottsklubb. När man uppnår en viss ålder inom klubben ges möjligheten att bli ungdomstränare för yngre aktiva. Den typen av konventionellt uppdrag har dock aldrig riktigt tilltalat mig uppriktigt sagt, till stor del för att min egen friidrottssatsning tar upp mycket tid. Men när jag fick frågan kring det här kändes det väldigt speciellt, något med ett högre syfte på något vis.

Annons

Vad är du mest glad eller stolt över med din grupp? 

Innan jag började coacha min grupp visste jag inte riktigt vad jag hade att förvänta mig. Jag hade ingen tidigare erfarenhet av intellektuell funktionsnedsättning och var inte helt säker på vilka krav man skulle kunna ställa eller hur man bäst skulle bedriva träningen. Min inställning har dock alltid varit att coacha som jag hade gjort med en grupp utan funktionshinder, men med mer tålamod kring teknik och utförande. Vad som då har blivit väldigt givande är att jag själv ser samt att föräldrar till de aktiva säger till mig att de nu kan göra övningar och rörelser de inte tidigare kunnat göra. Så det är väldigt roligt att se vad kontinuitet kan göra.

Vad ser du framåt för din grupp?

Några från gruppen gjorde sin första tävling under ett klubbmästerskap nu under våren, vilket var en väldigt fin upplevelse. Det ska bli roligt att se kommande tävlingsinsatser.

 

Läs om övriga som har utsetts till Månadens ledare och nominera nya personer här

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Maja Åskag (1)
Tränarforum 11-13 okt i Umeå – anmälan öppen

Nu öppnar vi anmälan till Tränarforum, en ny mötesplats för ungdoms- och juniortränare, 11-13 oktober i Umeå. Vi kraftsamlar med en rad starka aktörer inom svensk friidrott och erbjuder ett brett program med flera valfria spår med fortbildning och in…

LÄS MER
Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER