Annons

Ny utbildning för friidrottstränare på GIH

Wa Llgren 1766

FOTO: DECA TEXT&BILD

I höst startar en ny högskolekurs för tränare på GIH som heter ”Tränarskap för Individuella idrotter”, där friidrotten är en av flera valbara idrotter. Från Svensk Friidrott ser vi den här kursen som en god möjlighet till att fördjupa och utveckla sig i tränarskapet inom friidrott. De friidrottsspecifika delarna i utbildningen sker i samverkan mellan GIH och Svensk Friidrott. Vi rekommenderar kursen till er som har gått våra tränarutbildningar t.o.m. ”Träning i uppbyggnadsstadiet (14-17 år)”.

Annons

Kursbeskrivning: TRÄNARSKAP MED INRIKTNING INDIVIDUELLA IDROTTER

30 högskolepoäng, deltid 50%

Kursen är för dig som är tränare eller vill bli tränare i någon av idrotterna gymnastik, simning, friidrott, konståkning eller orientering. För att gå kursen krävs att du kan visa på erfarenhet från idrottsrörelsen som aktiv eller tränare i någon av idrotterna gymnastik, simning, friidrott, konståkning eller orientering. Kursen läses delvis per distans med uppgifter som ledare på hemmaplan och med tre sammandragningstillfällen per termin på GIH. Träffarna är tre, fyra och tre dagar på högskolan på höstterminen och på samma sätt på vårterminen. Vid träffarna kommer delkurser med ledarskap, psykologi, träningslära och didaktik med mycket praktiska inslag i era idrotter att tas upp. Kursen tar upp allt från talang till elit med start i barn och ungdomsidrotten och med inslag om tränarskap på elitnivå. En del av kursen görs med de olika idrotterna gemensamt med intressanta möjligheter till idéutbyte och en del med tid där varje idrott har egen tid för lärande i specifikt viktiga frågor och detaljer.  

Läs mer här: https://www.gih.se/utbildning/vara-utbildningar/kurs/tranarskap-med-inriktning-individuella-idrotter

Anmälan är öppen 15 mars-15 april.

I bifogad fil finns också en qr-kod till mer information.  

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Start
Sex nya förbundsbanmätare

Efter att ha genomgått Svensk Friidrotts banmätarutbildning – kurs plus hemarbetsuppgifter – har kadern av förbundsbanmätare nu lagom till löpningssommaren 2024 fått sex nya medlemmar.

LÄS MER
Sofie Bertilsson Liggande
Månadens ledare mars

Mars månads ledare är Sofie Bertilsson från Hässleholms AIS. Hon började sitt engagemang som ledare redan som fjortonåring och har nu hunnit med ett flertal olika roller inom sin förening.

LÄS MER