Annons

Se webbinariet om terränglöpning i efterhand

Terrängwebbinarium Mustafa Mohamed, Ida Nilsson och Calle Nilsson var tre av föreläsarna.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under onsdagen hölls ett webbinarium om terränglöpning med flera inspirerande föreläsningar. Profilerna Mustafa Mohamed, Ida Nilsson, Calle Nilsson, Lorenzo Nesi och Ulf Friberg föreläste. Ta del av hela via länken nedan.

Annons

Gemensamt för alla, oavsett om det är tränar-, elit-, motionär- eller föreningsperspektiv är att terränglöpning en viktig del både som tränings- och tävlingsform. Variationen med terränglöpning skapar både motivation och glädje i både träning och tävling. Enkelheten och lättillgängligheten gör det möjligt att träna tillsammans oavsett ålder vilket leder till en större gemenskap i föreningen.

Här är några utvalda citat från föreläsningarna:

Lorenzo Nesi, landslagsansvarig för terräng och landsväg: ”Terränglöpning kan innebära vilka underlag som helst…sand, jord, gräs, grus. Lidingöloppet som skiljer från många andra terränglopp tack vare sitt blandade underlag borde vara ett självklart första inslag i höstsäsongen. ”

Ulf Friberg, tränare på PC- medel-/lång. ”Terränglöpning är ett roligt sätt att tävla mot varandra just över idrottsgränserna och där det kan bli ganska jämt mellan friidrottare, orienterare och skidåkare”

Ida Nilsson, traillöpare Högby IF ”Jag kan inte komma ihåg att jag någon gång sprungit på asfalt som distans, förutom ngt enstaka lopp, jag har alltid sprungit i skogen och på stigar under hela min uppväxt.”

Annons

Calle Nilsson, eldsjäl i Högby IF,”På måndagsträningen delar vi inte upp i olika åldrar, i terränglöpningen kan alla vara med. Vi värmer upp tillsammans för att sedan delas upp i de olika träningsgrupperna. Otroligt viktigt för det sociala och gemenskapen i föreningen.”

Mustafa Mohamed, ”Terränglöpningen är ett bra sätt att hålla igång tävlandet och bra träning att våga tävla även om man inte är i toppform. För det är ganska sällan på ett år som man är i toppform”

En rättelse till bilden om Terräng NM i Lida är att det även finns en veteranklass.

Låt dig inspireras av föreläsarnas kompetens, erfarenhet och fantastiska engagemang här:

 

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Start
Sex nya förbundsbanmätare

Efter att ha genomgått Svensk Friidrotts banmätarutbildning – kurs plus hemarbetsuppgifter – har kadern av förbundsbanmätare nu lagom till löpningssommaren 2024 fått sex nya medlemmar.

LÄS MER
Sofie Bertilsson Liggande
Månadens ledare mars

Mars månads ledare är Sofie Bertilsson från Hässleholms AIS. Hon började sitt engagemang som ledare redan som fjortonåring och har nu hunnit med ett flertal olika roller inom sin förening.

LÄS MER