Annons

Annons

Snart dags för vår högsta nationella domarutbildning

Forbundsdomare Fjolårets utbildning av förbundsdomare.

Svensk Friidrotts förbundsdomarkurs 2023 kommer att genomföras på Quality Hotel 11 i Göteborg den 18–19 november. Kursen vänder sig till regelkunniga och erfarna domare och fokuserar särskilt på grenledarens roll vid arenatävlingar i friidrott.

Kursen kan beskrivas som en regeltillämpningskurs snarare än en regelkunskapskurs. I föreläsningar och grupparbeten får deltagarna fundera på hur de ska agera som domare och tillsammans diskutera sig fram till bästa möjliga lösning i situationer som inte helt täcks av regelbokens ord och paragrafer.

Under kursens första dag genomförs ett regelkunskapsprov där varje deltagare i förväg väljer om de vill skriva ett allmänt prov (med frågor om reglerna i alla friidrottens grenar) eller ett prov med frågor inom en av grengrupperna löpning, hopp eller kast.

Läs mer om kursen.

Anmälan senast 15 oktober klicka här!

Daniel Bergin 2023

Daniel Bergin

Tävlingsansvarig

073-626 17 33 daniel.bergin@friidrott.se

Relaterade nyheter

Eldsjäl 2.0 (1)
Marcus och Tim har påbörjat utbildningen Eldsjäl 2.0

Fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 för aktiva ledare och tränare i åldern 18–25 år är nu igång! Den 29 augusti träffades årets upplaga av deltagare för första gången. Representanter från friidrotten är Marcus Juhlin, Hanvikens SK, och Tim Eriksson Agge,…

LÄS MER
DM-VDM halvmarathon
Bli banmätare för Svensk Friidrott

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

LÄS MER