Annons

Svensk Friidrott söker nya tekniska delegater för arenatävlingar

M 1500M 880 1023 1500-metersloppet för män under SM i Söderhamn 2023.

Inga stora tävlingar utan tekniska delegater. Och nu har du som förbundsdomare chansen att bli en av dessa tekniska delegater som möjliggör tävlingar på SM-nivå, landskamper och nordiska mästerskap. Ta sikte på utbildningen som går i april!

Annons

För att ge stöd till arrangörerna och garantera hög tävlingsteknisk kvalitet på SM-tävlingar, nordiska mästerskap och landskamper samt tävlingar med europeisk sanktion på Challenger-nivå jobbar vi i svensk friidrott sedan 2017 med tekniska delegater.

En teknisk delegat har som uppgift att stötta arrangörer i både förberedelser och genomförande av tävling, och behöver ha goda regelkunskaper, inblickar i de specifika villkor som gäller för respektive tävlingskategori och dessutom vara allmänt intresserad av att kommunicera och hjälpa till.

Tekniska delegater utses för uppdrag under en fyraårsperiod, så nu söker vi aktiva förbundsdomare som känner igen sig i ovanstående beskrivning och som bedömer att de har tid och intresse att genomföra 1–2 delegatuppdrag om året under perioden 2025–2028.

För att förbereda teknisk delegat-aspiranterna för sina uppdrag under de kommande fyra åren genomförs en kurs i Eskilstuna den 20–21 april. Kursen innehåller bland annat ett regelprov som kommer att användas som underlag för uttagning av teknisk delegat-panelen efter genomförd kurs. Sista anmälningsdag 17 mars.

Allmän information hittar du här.

Inbjudan till kursen i april 2024.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Maja Åskag (1)
Tränarforum 11-13 okt i Umeå – anmälan öppen

Nu öppnar vi anmälan till Tränarforum, en ny mötesplats för ungdoms- och juniortränare, 11-13 oktober i Umeå. Vi kraftsamlar med en rad starka aktörer inom svensk friidrott och erbjuder ett brett program med flera valfria spår med fortbildning och in…

LÄS MER
Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER