Annons

Välbesökt utvecklingsträff i Växjö – "Många ambitiösa unga kastare i Sverige"

Kastträff

FOTO: LARS GUSTAFSSON

I helgen var många av Sveriges mest framstående juniorkastare i grenarna kula, diskus och slägga födda 2004-07 och deras tränare hos Prestationscentrum kast och Växjös förnämliga anläggningar för kastträning för en utvecklingsträff. 85 aktiva och tränare var på plats.

Annons

Det drillades teknik i respektive gren både fysiskt och i teori, och en föreläsning hölls i tävlingskunskap. Antidoping Sverige fanns även på plats och höll utbildning i ämnet.

Instruktörer var Johanna Vikström, Simon Pettersson, Anton Leion, Arwid Koskinen, Kjell Bystedt, Stellan Kjellander, Hans Källén, Mats Olsson och Cecilia Larsson.

- Generellt har vi många ambitiösa, målinriktade och välutbildade unga kastare i Sverige. Det blir även fler och fler tränare med goda kunskaper som är duktiga på att förmedla. Det är kul att följa både aktivas och tränares utveckling från träff till träff över tid. Vi trycker mycket på den långsiktiga planeringen och utvecklingen, och att undvika fallgropar som unga, hungriga individer kan hamna i då det finns mycket som lockar på vägen, säger Anders Axlid, ansvarig vid PC kast i Växjö.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER