Annons

Annons

Finalklart i Kraftmätningen 2023

Kraftmatningen Det sammanslagna laget Linköpings GIF/Tjalve FIF har den femte högsta poängen i kvalomgången.

I årets upplaga av Kraftmätningen deltog totalt 52 lag, varav 36 mixade lag, två rena pojklag och 14 flicklag. Mellan maj och juli genomfördes 16 kvaltävlingar där nu finallagen står klara.

Den 2–3 september arrangeras finalen av Kraftmätningen på Lidingövallen i Stockholm med IFK Lidingö som arrangör. Till finalen kvalar de 16 mixlag som uppnått högst poäng i kvalet samt de fyra pojk- och flicklag som uppnått högst poäng i sin klass.

Flest poäng i kvalet samlade Hammarby IF ihop med sina 30 371 poäng. På pojksidan hittar vi Hässelby SK i topp men Turebergs FK inte så långt efter, båda lagen tog sig över 13 000 poäng. Ett starkt lag på flicksidan kommer Hammarby IF bli som under kvalomgången var det enda laget som tog sig över 13 000 poäng. En stark insats även från det sammanslagna flicklaget IF Rigor/Falkenbergs IK som har den tredje högsta poängen på flicksidan.  

Det blir första gången som IFK Lidingö arrangerar en final i Kraftmätningen och för dem som inte har möjlighet att vara på plats kommer helgen även livesändas på Friidrottskanalen.

Alla kvalade lag får en inbjudan av arrangören i början av juli.

Kvalresultat 2023

Finalresultat 2022

Relaterade nyheter

Unga Ledare 2022 1928
Nominera till Årets unga ledare

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Med utmärkelsen vill Svensk Friidrott lyfta fram unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Nu är det dags att nominera till Årets unga ledare 2023.

LÄS MER