Annons

Annons

Friidrottskanalen sänder finalen i Kraftmätningen

Kraftmatningen Friidrottskanalen

Den 2-3 september arrangeras Kraftmätningens final på Lidingövallen. Nu står det klart att finalen, för första gången, kommer livesändas på Friidrottskanalen.

Årets Kraftmätning riktar sig till ungdomar födda 2008-2010 med en kvalperiod satt till 20 maj – 2 juli. I dagsläget är 12 kvaltävlingar genomförda och 4 kval kvarstår. Till finalen på Lidingö går de 16 mixlag som uppnått högst poäng under kvalperioden samt de fyra flick- respektive pojklagen.  Finalen går traditionsenligt i Stockholm de åren Finnkampen arrangeras på Stockholms stadion. De 16 mixade lag som tar sig till finalen får även chansen att springa sin 6x200 stafett på Stockholms stadions banor under Finnkampen.

Arrangören för 2023 års final, IFK Lidingö, planerar för fullt för att göra finalen till en minnesvärd helg för både aktiva och ledare. För dem som vill se tävlingarna men inte kan vara på plats under finalhelgen ges nu chansen.

Livesändning från Lidingövallen

På initiativ från arrangörsföreningen kommer nu Kraftmätningsfinalen att livesändas på Friidrottskanalen för allra första gången. Sändningen kommer kunna ses mot en avgift på 49 kr för en dag eller 79 kr för båda dagarna.

- Riktigt roligt och spännande att göra en produktion tillsammans med ett lokalt företag på ön som dessutom på många olika sätt kommer att vara väldigt bra för oss som förening, säger Jessica Falkman, sportchef på IFK Lidingö.

Vilka 20 lag det blir som tar sig till finalen återstår att se.  Sammanställningen av poängtabellen uppdateras löpande och går att följa på hemsidan.

Frida Hogstrand 2023

Frida Hogstrand

Barn- & ungdomsansvarig

076-826 36 38 frida.hogstrand@friidrott.se

Relaterade nyheter

Hellas
Inför sommarens friidrottsskolor

Inne på det nya året börjar det bli dags att planera för 2024 års friidrottsskola. Inför sommaren kan föreningar söka projektstöd IF och haka på Landslagets Friidrottsskola.

LÄS MER