Annons

Annons

Till långloppsarrangörer: Skicka in resultatlistorna

Taten 999

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det har tävlats mycket på väg, terräng, trail med mera under våren och försommaren och det är viktigt att resultatlistorna skickas till Svensk Friidrott.

Den första intensiva halvan av långloppsåret är avklarad där vi gläds åt att det arrangerats fler lopp jämfört med 2022. För att vi ska kunna erbjuda en bra resultatservice på friidrottsstatistik.se är det viktigt att alla arrangörer tar ansvar för att resultatlistor mejlas till resultat@friidrott.se inom fem dagar efter avslutat lopp.
Resultatlistor från långlopp måste alltså till skillnad från arenatävlingar skickas per mejl och det är arrangörsföreningens ansvar att så sker.

Ny resultatmall
Från och med 2023 är det en ny mall som gäller för resultatlistor för långlopp. Detta för att underlätta inläsningen och automatisera mängdstatistiken i form av antal anmälda och antal deltagare. Därför är det viktigt att inte bara startande finns med utan även de som inte startade (DNS – Did Not Start).

Arrangören ansvarar för resultatlistan
Det är arrangörsföreningens ansvar att en korrekt resultatlista mejlas till resultat@friidrott.se. Av praktiska skäl kan det göras av tidtagningsföretaget om man anlitar ett sådant. Men det är alltid arrangörens ansvar att se till att det blir gjort.
Läs mer om resultatrapportering för långlopp

/Jonas Hedman

Relaterade nyheter