Annons

Annons

Träningsläger lockade många friidrottsveteraner

Veteraner Lägret innehöll såväl föreläsningar som friidrottsyoga.

Mer än 50 veteraner i åldrarna 35 till 83 samlades för ett träningsläger i Friidrottens hus i Göteborg. Intresset för veteranträning är stort och det bådar gott inför veteran-VM i Göteborg 2024.

I helgen anordnades ett träningsläger för veteraner av Veterankommittén, Annica Sandström och Gunilla Dahlén från Friidrottsförbundet. Lägret hölls i Friidrottens hus i Göteborg. Drygt 50 deltagare, nästan lika många kvinnor som män, deltog under två fullmatade dagar. Åldrarna varierade mellan 35 år som yngste, 83 år som äldsta och var tillresta från Iggesund i norr till Helsingborg i söder.

Alla kunde välja på olika pass med grenspecifik träning, med allt från hopp och kast till traillöpning. Många rutinerade tränare ställde upp och förmedlade sin kunskap. Gemensamma pass med friidrottsyoga samt styrkeövningar hölls dessutom.
Föreläsningar hölls av Jacob Gudiol som till exempel poängterade vikten av regelbunden styrketräning oavsett gren, av Bertil Ljungqvist som berättade om veteranverksamheten man byggt upp i Bohuslän och slutligen kom Anders Mattsson, projektledare för WMA2024 och berättade om arbetet kring det kommande världsmästerskapet. Söndagen avslutades med tävling i stående längdhopp 
Engagemanget och entusiasmen hos alla är påtaglig. Intresset för att delta både som tävlande och funktionär är stort. Det är en otroligt fin gemenskap och härlig sammanhållning och många vågade att utmana sig själva i för dem, nya grenar. Veteranverksamheten är verkligen på frammarsch, flera klubbar runtom i landet startar träningar och önskemål om att inkludera veteranklasser i tävlingar är uttalat. 

Relaterade nyheter

Webbinarium Veteran
Är du nyfiken på Veteranfriidrott?

Veteranfriidrott är hetare än någonsin och många undrar hur och var man börjar. Häng med på ett webbinarium där vi berättar lite mer om Veteranfriidrott och Veteran-VM som arrangeras i Göteborg i sommar där alla, som fyllt 35 år, kan vara med.

LÄS MER