Annons

Anmäl dig till veteran-VM i Göteborg senast 4 juni

Veteraner Promo Glada veteraner.

Det är ett stort intresse för veteran-VM som äger rum i Göteborg 13-25 augusti. Bland anmälda deltagare hittar vi allt från motionärer till elit, precis som det ska vara. Alla deltar utefter sin egen förmåga och ambitionsnivå vilket kan vara allt från att delta på ett VM för första gången till att satsa på en pallplats.

Annons

Framför allt handlar det om att vara en del av en fantastisk upplevelse, oavsett om man är med och tävlar eller är funktionär.

Med en vecka kvar till sista anmälningsdagen, den 4 juni, har vi passerat 4000 deltagare och det är sista veckan som anmälningarna brukar öka allra mest. Vi hoppas fortsatt på att drygt 6000 deltagare från över 100 länder kommer till Göteborg.

På veteran-VM i Tammerfors 2022 hade Finland 1135 finska deltagare. Med en vecka kvar har vi nu passerat 800 svenska deltagare. Och visst ska vi vinna över Finland! Vi börjar laddningen mot Finnkampen redan nu. Så kom igen nu Sverige! Utmana din klubbkompis, dra på er den blågula tröjan och representera Sverige på en oförglömlig tävling.

Senast ett veteran-VM arrangerades i Sverige var i Göteborg 1977, och det kan dröja lika länge till nästa gång. Ta chansen att representera Sverige i ett världsmästerskap på hemmaplan! Anmäl dig HÄR innan den 4 juni.

För att få tävla i veteran-VM måste man ha fyllt 35 år och vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Friidrottsförbundet alternativt ha ett medlemskap hos Friskis&Svettis. Tävlingsklasserna är uppdelade i femårsintervall utan någon övre åldersgräns.

Mer info och hjälp med anmälan hittar du här.

Jenny Sundqvist 2023

Jenny Sundqvist

Motion & folkhälsa

072-506 07 06 jenny.sundqvist@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter