Annons

Ungdomskommittén söker nya ledamöter

Ungdomskommitten Rekrytering Delar av centrala Ungdomskommittén var på plats under Friidrottsforum 2022.

Sedan 2005 har ungdomskommittén fyllt en viktig funktion i Svensk Friidrott genom att stötta unga ledare och ge unga en röst i Svensk Friidrotts organisation. Nu är ansökningsperioden öppen för nya ledamöter till ungdomskommittén.

Annons

Ungdomskommittén verkar för att fler ungdomar tar på sig ledaruppdrag och för att fler ungdomar blir representerade i friidrottens styrande organ, både på förenings, distrikts- och förbundsnivå. Inför förbundsårsmötet i slutet av mars 2023 rekryteras nu nya ledamöter till ungdomskommittén. För att vara aktuell som ny ledamot ska man vara mellan 18 och 25 år (född 1997-2004) och ha tid och engagemang att lägga ner på kommittéarbetet.

Ungdomskommittén träffas fysiskt några gånger per år. Utöver det har kommittén digitala möten cirka en gång i månaden. Som ledamot kan du även få möjlighet att delta på konferenser och större möten som ungdomskommittén är representerade på. En ledamot får maximalt sitta i fyra år.

Ungdomskommittén har de senaste åren framför allt arbetat med ledarutbildningen Youth Athletics Leader Academy (YALA). I detta ingår arbete med bland annat att administrera utbildningsdelar och delta på utbildningen träffar. Ungdomskommittén inspirerar och hjälper även Svensk Friidrotts nio distrikt att starta upp Ungdomskommittéer i distrikten. Dessutom är ungdomskommitténs ledamöter även representerade i bland annat förbundsstyrelsen och i tävlings- och arrangemangskommittén (TAK).

Steg för nominering

Det är möjligt att nominera en eller flera personer som man tror kan vara intresserade av och lämpliga för att ta på sig uppdraget som ledamot i ungdomskommittén. Det går även bra att nominera sig själv. Nominering ska ske senast den 29 januari. Ett urval av nomineringarna görs av en rekryteringsgrupp. Beslut om nya ledamöter tas av förbundsstyrelsen efter förslag från rekryteringsgruppen. Tillträde sker i samband med Svensk Friidrotts förbundsårsmöte i slutet av mars.

Vid frågor om Ungdomskommittén och rollen som ledamot, maila ungdomskommittén@friidrott.se  eller besök hemsidan.

Nominering sker via denna länk.

Frida Hogstrand 2023

Frida Hogstrand

Barn- & ungdomsansvarig

076-826 36 38 frida.hogstrand@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Maja Åskag 1833
Genomförda och kommande regeländringar

Regler inom friidrotten justeras då och då och ibland är det större ändringar som görs i regelboken. Här presenteras de regeländringar som har genomförts under 2023 och 2024 och vilka som är kommande.

LÄS MER