Annons

Nya Friidrottsförälder lanserad – digital utbildning för föräldrar

Ff Mobil Skärmdump Ff

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

Annons

Utbildningen har funnits sedan 2013 med syftet att lära föräldern mer om den idrott ens barn har börjat med och hur man som förälder eller vårdnadshavare kan bidra till att idrott och föreningslivet blir en lärande och rolig upplevelse för både barn och föräldrar.

Under 2023 gjordes en omarbetning av materialet för att matcha det samhälle och den friidrott vi har idag. Uppdateringen har letts av projektledarna Frida Hogstrand och Oskar Greilert. Film och klippning gjordes av Svenska Friidrottsförbundets kommunikatör Filip Lööv och trailern är framtagen av Mofeel Pictures.

Nu står utbildningen klar och sedan 1 januari 2024 kan den genomföras på friidrott.se. Innehållet består av sex delar med text, film och illustrationer. I filmerna intervjuas föreningsledare, tränare, föräldrar och aktiva samt representanter från Svenska Friidrottsförbundets kansli och medicinska kommitté.

Nya ämnen i utbildningen

Utbildningen är helt gratis och inga förkunskaper behövs. Deltagaren kan genomföra momenten var och när hen önskar och kan när som helst pausa utbildningen för att sedan gå tillbaka vid annat tillfälle. Dessa moment ingår:

  • Att träna friidrott
  • Att tävla i friidrott
  • Friidrottens idrottsmiljöer
  • Att vara friidrottsförälder
  • Föräldrars engagemang
  • Att vara medlem

Inbakat i utbildningen pratar vi även vanliga skador inom friidrotten, hur vi kan tänka kring kost och återhämtning, hur sociala medier och idrotten hänger ihop samt en del som berör mental hälsa. 

Mer info på hemsidan under Friidrottsförälder.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER