Annons

Tredje omgången av Eldsjäl 2.0 avslutad

Eldsjäl 2.0 Alla deltagare tillsammans med mentorer som deltagit i utbildningsprogrammet.

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 arrangeras av RF och Folkspel med syftet att forma en ny generation ledare. Nu är tredje omgången av utbildningen slutförd där friidrottens Tilde Bromann och Freja Andersdotter deltagit.

Annons

Eldsjäl 2.0 är ett utbildningsprogram för unga ledare mellan 18 och 25 år där olika idrotter har möjlighet att nominera två kandidater, förutom friidrott finns bland annat representation från brottning, simning och orientering. Utbildningen syftar till att stärka och utveckla unga ledare i sitt ledarskap, detta genom stöttning av mentorer och möjligheten att driva ett eget projekt. Sedan starten av utbildningsprogrammet har friidrotten haft tre representanter som gått utbildningen och i maj avslutade ytterligare två friidrottare utbildningen: Freja Andersdotter, Malmö AI och Tilde Bromann, Hässleholms AIS.

Redan i ansökan till utbildningsprogrammet får deltagarna presentera ett projekt de önskar driva under utbildningens gång. Freja Andersdotter valde att fördjupa sig i ämnet mental hälsa och projektet resulterade i en handbok för stavhoppare.- Som stavhoppare har jag upplevt mentala bekymmer med att hoppa men att det inte funnits någon lättillgänglig hjälp att få. Därför valde jag att skriva en handbok om stavhopp som riktar sig till hoppare med mentala bekymmer, som kanske kan vara ett första steg om man behöver hjälp, säger Freja Andersdotter.

”Gav mig mer självförtroende i mitt ledarskap”

Utbildningen avslutades 15 maj på Djurgården i Stockholm där deltagarna fick presentera sina projekt och sedan delta på Eldsjälsgalan på kvällen. Tilde Bromann och Freja Andersdotter är båda väldigt nöjda med utbildningen, som dels skett digitalt, dels genom fysiska träffar.

- Eldsjäl 2.0 gav mig mer självförtroende i mitt ledarskap, men framför allt gav det mig kunskap om hur idrottsverksamheten fungerar. Jag vågar idag med mer säkerhet säga ifrån och involvera mig mer inom friidrotten, säger Tilde Bromann och fortsätter.

Annons

- Man får inte glömma påpeka att detta verkligen har varit en resa för livet. Jag har bundit så otroligt många nya kontakter inom olika idrotter.

Även Freja Andersdotter upplever att utbildningen utvecklat hennes ledarskap.

- Eldsjäl 2.0 har givit mig massor. Framför allt har jag fått möjlighet att utveckla mitt ledarskap genom olika verktyg som Eldsjäl givit mig under utbildningens gång och som jag även kan använda efteråt. Jag själv känner mig mer säker på vad som driver mig som ledare i friidrotten och det värderingsstyrda ledarskapet har verkligen gjort avstamp i mig, säger Freja Andersdotter.

Både Freja Andersdotter och Tilde Bromann är involverade i olika ungdomskommitté inom Svensk Friidrott, Tilde Bromann som ordförande i Skånes ungdomskommitté och Freja Andersdotter som ordförande i Svensk Friidrotts centrala ungdomskommitté.

Frida Hogstrand 2023

Frida Hogstrand

Barn- & ungdomsansvarig

076-826 36 38 frida.hogstrand@friidrott.se

Annons

Annons