Annons

Annons

Dags för Nordenkampen: ”Vi har ett fantastiskt lag”

Baerum Idrottsparke 2072 Bærum Idrettspark står redo för Nordenkampen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Söndag 11 februari är det dags för årets första landskamp när Nordenkampen avgörs i Bærum utanför Oslo. Sverige ställer upp med ett lag som innehåller hela tio landslagsdebutanter. ”Vi har ett fantastiskt lag med både rutinerade aktiva och debutanter”, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Den första upplagan av Nordenkampen avgjordes 2011 i Tammerfors. Sverige har dominerat landskampen och tagit tio segrar på herrsidan och elva på damsidan. För tredje gången avgörs landskampen i norska Bærum utanför Oslo.

Det svenska laget innehåller både rutin tillsammans med en hel del debutanter, hela tio aktiva får dra på sig landslagsdräkten i seniorsammanhang för första gången.

En av de rutinerade som gör säsongsdebut är Örgrytes Carl Bengtström. Carl som valt att satsa på en kort inomhussäsong ser fram emot söndagens 400-meterslopp där han kommer möta tufft motstånd.

– Vi tog ett beslut inför säsongen att jag skulle köra lite färre tävlingar under inomhussäsongen. Nordenkampen känns som ett perfekt tillfälle att säsongsdebutera med bra banor och motstånd. Jag har haft en bra höst, egentligen felfri och utan sjukdomar eller skador. Det finns alla möjligheter att springa fort, säger Carl Bengtström.

Håvard Bentdal Ingvaldsen från Norge var i VM-final i augusti och står för det starkaste motståndet. Carl och Håvard springer i olika heat och i stället får Malmö AI:s William Trulsson möta den snabbe norrmannen.

Julia siktar på svenskt rekord

För knappt en månad sedan var Julia Henriksson från Malmö AI en hundradel från att tangera Irene Ekelunds svenska rekord på 200 meter. I Bærum hoppas hon kunna ta sig under rekordtiden 23.15.

– Kroppen känns bra och jag sprang snabbt i Sätra för en vecka sedan. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte satsade på svenskt rekord. Det känns som en rimlig målsättning med tanke på hur nära jag har varit. Henriette Jaeger från Norge springer 200 meter här, tyvärr så är vi i olika heat men jag hoppas kunna bli sparrad av att hon är med, säger Julia Henriksson.

Nordenkampen sänds på SVT1 och SVT Play med start 13.00.

Här kan ni följa resultaten.

Här kan ni se den svenska truppen.

arrangemangets hemsida hittar ni all övrig information.

Relaterade nyheter

Simon Pettersson 9431
Truppen till European Throwing Cup presenterad

Om knappt två veckor, 9-10 mars, är det dags för European Throwing Cup som för tredje året i rad arrangeras i portugisiska Leiria. I den svenska truppen som reser till Portugal finns bland andra OS-silvermedaljören Simon Pettersson som gör säsongsdeb…

LÄS MER
ÅSKAG Maja 9517
Se till att du har ett giltigt certifikat för I Run Clean

European Athletics har lanserat en ny plattform för e-learning, och har samtidigt flyttat kursen I Run Clean till den. De har också uppdaterat tidsfristerna för förnyelse. Se till att din I Run Clean fortfarande är giltig, eftersom det är obligatoris…

LÄS MER