Annons

Annons

Prestationscentrum mångkamp

PC mångkamp är den senaste PC verksamheten som startats upp, tidigare finns det PC verksamheter i grengrupperna sprint/häck, kast, medel/lång och hopp.

Uppdraget för PC mångkamp är att utveckla mångkampen i Sverige både elit och bredd. Vi vill att fler friidrottare startar som mångkampare oavsett vilken grengrupp/gren de senare väljer att satsa på när de blir äldre. Detta eftersom mångkampsträning i yngre åldrar ger en bra grund att stå på både för de som tränar för att ”det är roligt” och för de som senare elit satsar på sin idrott.

Prestationscentrum (PC) mångkamp har sin huvudbas i Sollentuna och mer bestämt Sollentuna Friidrottshall/Sollentunavallen. Svenska friidrottsförbundet har ett samarbete med Sollentunakommun för att PC mångkamps verksamhet ska fungera.

Vi ska inspirera fler till att träna och tävla i mångkamp och finnas här som stöttepelare till tränare och aktiva som behöver hjälp med sin träning/tävling på något sätt. Vi finns även som stöd till nya och gamla arrangörer till mångkampstävlingar för att bolla idéer eller hjälpa till hur man startar upp och genomför en tävling.
Vi genomför utvecklingsträffar för vår ungdoms – seniorelit två gånger per år.

2021 har vi startat upp en europeisk mångkamps tävling som ingår i en europeiska Challenge tävling som har rankingen C på världsranking med namn Sollentuna Combined Events Challenge.

Vi arrangerar även en Europeisk mångkamptävling för ungdomar där europeiska förbundet är med och stöttar oss i den satsningen. Denna tävling vill vi skapa en mångkampskarneval med utbildningar och tävlingar i ett.

Verksamhetsansvarig för PC mångkamp är Sofia Jäger Stenberg, hon har själv tränat och tävlat i mångkamp och har både några SM-medaljer samt landslagsuppdrag. Hon har studerat Sport management på GIH (i Stockholm) samt Södertörns högskola och tidigare arbetat i Turebergs Friidrottsklubb samt arbetat i både Sundbybergs IK friidrotts styrelse och Stockholms friidrottsförbundsstyrelse. Du kan även se Sofia på ett flertal av våra större tävlingar som grenledare eftersom hon även är förbundsdomare.

Sollentuna Combined Events Carnival - Mångkampstävling på Sollentunavallen för barn upp till 19 åringar. Mer information finns här

Sollentuna Combined Events Challenge - Mångkampstävling för seniorer på bronsnivå (ranking C). Mer information finns här