Annons

Annons

Nyheter arena & löpning

Axelina Johansson 9DS 8633
Axelina Johansson över OS-kvalgränsen

I Texas förbättrade Hässelbys Axelina Johansson sitt årsbästa i kula till 18.82 och överträffade därmed den internationella kvalgränsen till OS i Paris som är satt till 18.80. Under natten till söndag fick vi även se flera svenskar tävla på Mt. Sac R…

LÄS MER
K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER
Armand Duplantis 8766
Världsrekord av Duplantis i Kina – 6.24

När Diamond League-säsongen startade rekordtidigt visade Armand Duplantis att han redan nu är i världsrekordform. Duplantis öppnade sin utomhussäsong med att klara 6.24, en höljning av det egna världsrekordet med en centimeter. Även Andreas Kramer st…

LÄS MER
K 1500M 888 3702
Snabb säsongsöppning på 1500 meter av Yolanda

Yolanda Ngarambe fick natten till lördag svensk tid en fin start på sin 1500-meterssäsong när hon presterade sin snabbaste säsongsöppning någonsin. I samma tävling sänkte Vera Sjöberg sitt personliga rekord med nästan tre sekunder.

LÄS MER
Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER
Fler nyheter