Annons

Annons

Förebyggande insatser - såsom utbildning av föreningar och aktiva - är en grundläggande del av Svensk Friidrotts antidopingarbete. 

Vaccinera klubben

Alla medlemmar i en idrottsförening är skyldiga att känna till och följa dopingreglerna. Därför bör klubben ha en ordning för att informera idrottsutövare och tränare om vad som gäller. Med hjälp av ”Vaccinera klubben mot doping” kan föreningen se till att ledare och idrottsutövare får grundläggande kunskaper om dopingreglerna. På så sätt undviks dopingfall eller andra brott mot dopingreglerna orsakade av okunskap.

Vaccinera klubben mot doping är ett upplägg för idrottsföreningar att göra en egen strategi för antidopingarbetet, både förebyggande och akut. Verktyget hjälper din klubb att ta fram en handlingsplan som förebygger doping – på bara några få timmar!
Läs mer här!

Ren Vinnare

Ren vinnare är en e-utbildning för idrottsutövare och stödpersonal som har uppdaterats enligt gällande dopingregler från 1 januari 2021. Genom sju korta moduler lär du dig det allra viktigaste inom antidoping.

Varje modul består av videoklipp, övningar och fakta. Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång. Programmet sparar dina framsteg.

När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. Efter varje modul får du också ett mejl med en sammanfattning.

Läs mer här!

I Run Clean

I Run Clean är Europeiska Friidrottsförbundets e-utbildning för idrottsutövare och stödpersonal.
Denna e-utbildning är obligatorisk för idrottsutövare och stödpersonal som deltar på mästerskap och landskamper.
Läs mer här!

Kontinuerlig utbildning

Informations och utbildningsträffar genomförs kontinuerligt. Ett särskilt fokus ligger på RIG och NIU, där många unga friidrottare befinner sig, men också vid landslagssamlingar, uppföljningsträffar, årsmöten och ordförandekonferenser.