Nyheter parafriidrott

Martin Jansson, parafriidrottare, som blev sjua på VM i halvmarathon
Martin Jansson VM-sjua på halvmaraton

Bollnäsbaserade parafriidrottaren Martin Jansson slutade på en sjundeplats på halvmaraton-VM i portugisiska Viseu i söndags. Jansson sprang i mål på tiden 1:21:04. ”Jag är skitnöjd”, säger han efteråt.

LÄS MER
Ellen Westling, Martin Jansson och Lina Hedberg tre av helgens medaljörer.
36 svenska medaljer när NM var tillbaka

I helgen arrangerades det första nordiska mästerskapet i parafriidrott på 28 år. Bollnäs stod som värd för mästerskapet och det blev en svensk medaljfest med 36 medaljer totalt.

LÄS MER
Landslagsledare Magnus Olsson.
Historiskt nordiskt mästerskap i parafriidrott i Bollnäs

För första gången arrangeras ett nordiskt mästerskap i parafriidrott. Och det blir på svensk mark. Bollnäs står värd för NM-premiären lördag-söndag. ”Det här blir en bra start för vår elit- och landslagssatsning”, säger landslagsledare Magnus Olsson.

LÄS MER
Martin Jansson med SM-guldet på 800m.
Bollnäs dominerade dag två av para-SM

Bollnäs Martin Jansson, Tobias Jonsson och Lina Hedberg tog alla guld vid parafriidrotts-SM i Norrköping under söndagen. Jansson och Hedberg vann 800m-loppet i I-20-klassen. Och Jonsson vann 100m i S-12-klassen. ”Det känns jättebra”, säger Martin.

LÄS MER
Fyra parafriidrottare klara för landslagsuppdrag

I dag presenterar parafriidrottens landslagsledare Magnus Olsson en första uttagning till Virtus European Summer Games i Krakow. Klar för European Para Youth Games i Pajulahti, Finland är samtidigt Falu IK:s Ellen Westling.

LÄS MER
Fler nyheter