Annons

Annons

Välkommen till Svensk Friidrotts samlingssida om elitidrott och studier, eller dubbla karriärer som det också kallas. Här hittar du information om hur vi jobbar för att du ska kunna kombinera din friidrottssatsning med studier på gymnasiet eller högskola och universitet.

Vi tror att du som får möjlighet att fortsätta utvecklas inom friidrotten samtidigt som du studerar och får en utbildning och karriär vid sidan av friidrotten kommer att må bra, prestera bra och friidrotta längre. 

Därför jobbar vi för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för dig som vill kombinera din friidrottssatsning med studier och vidare skaffa dig en karriär utanför friidrotten. 

Klicka dig vidare och läs mer om dubbla karriärer, elitidrott och studier på gymnasiet och högskolan eller universitetet via blocken nedanför.

Friidrotta på gymnasiet

Kombinera friidrott med gymnasiestudier på RIG eller NIU i friidrott

Läs mer

Elitidrotta på högskola och universitet

Satsa på dubbla karriärer och kombinera elitfriidrotten med högskole- eller universitetsstudier

Läs mer

Frisk friidrott

På friskfriidrott.se kan du lära dig om hur du skapar en lång och hållbar friidrottskarriär

Läs mer

Trygg friidrott

Läs mer om hur Svensk Friidrott jobbar för trygga och utvecklande friidrottsmiljöer

Läs mer

Utbildningsnyheter

Domare (1)
Nya internationella domare 2023

I helgen genomfördes vår högsta nationella domarutbildning, förbundsdomarkursen, i Göteborg. Totalt 16 rutinerade domare från IF Castor, IF Göta Karlstad, Kils AIK, Kongahälla AIK, IF Kville, Ljungby FIK, Malmö AI, Södertälje IF och IK Vikingen delto…

LÄS MER
Fler nyheter