Annons

Välkommen till Svensk Friidrotts samlingssida om elitidrott och studier, eller dubbla karriärer som det också kallas. Här hittar du information om hur vi jobbar för att du ska kunna kombinera din friidrottssatsning med studier på gymnasiet eller högskola och universitet.

Vi tror att du som får möjlighet att fortsätta utvecklas inom friidrotten samtidigt som du studerar och får en utbildning och karriär vid sidan av friidrotten kommer att må bra, prestera bra och friidrotta längre. 

Därför jobbar vi för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för dig som vill kombinera din friidrottssatsning med studier och vidare skaffa dig en karriär utanför friidrotten. 

Klicka dig vidare och läs mer om dubbla karriärer, elitidrott och studier på gymnasiet och högskolan eller universitetet via blocken nedanför.

Friidrotta på gymnasiet

Kombinera friidrott med gymnasiestudier på RIG eller NIU i friidrott

Läs mer

Elitidrotta på högskola och universitet

Satsa på dubbla karriärer och kombinera elitfriidrotten med högskole- eller universitetsstudier

Läs mer

Utbildningsnyheter

Ocr23
Dags för OCR-domarkurs

Nu har du chansen att gå på OCR-domarutbildning, en utbildning som krävs för att få arrangera sanktionerade OCR-lopp.

LÄS MER
Eldsjal 2.0 Sajt
Ansök till Eldsjäl 2.0

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 vänder sig till unga ledare inom idrotten. Här får ett antal personer chansen att förverkliga egna projekt genom stöttning av mentorer.

LÄS MER
Lopartraffjpg
Fullspäckat läger för Svenska Löpartalanger

Inom ramen för satsningen Svenska Löpartalanger anordnades ett tre dagar långt läger för aktiva och tränare i Göteborg. ”Så inspirerande”, säger Ulf Friberg vid prestationscentrum för medel- och långdistans.

LÄS MER
Fler nyheter