Annons

Annons

KARLSTAD är ett av Svensk Friidrotts fördjupade samarbeten kring en elitmiljö med syftet att skapa samverkan mellan olika aktörer för att ge så bra förutsättningar som möjligt i vardagen för en elitsatsning. Svensk Friidrott verkar för att stötta långsiktiga och hållbara friidrottssatsningar. På Karlstad Elitidrottsuniversitet (KAU) erbjuds elitidrottare att studera och träna på högsta nivå. Elitmiljön i Karlstad är ett nära samarbete med Karlstad kommun, Riksidrottsgymnasiet (RIG) och Friidrottens prestationscentrum (PC) i hopp. I Karlstad finns toppmoderna idrottsanläggningar för både inomhus och utomhusfriidrott samlade på en plats. Några exempel på den support du kan få är hjälp med studieplanering, individuell handledning, utvecklingssamtal och hjälp med att flytta tentor mm. Svensk Friidrotts övriga elitidrottsmiljöer är i dagsläget lokaliserade i Umeå, Falun, Stockholm, Göteborg, Växjö och Malmö.

 

Karlstad Elitidrottsuniversitet (KAU)

Karlstad Elitidrottsuniversitet erbjuder elitidrottare en sportslig chans att studera och träna på hög nivå. Karlstad Elitidrottsuniversitet samverkar med Karlstad kommun och IF Göta för att främja elitidrottsmiljön inom friidrott i Karlstad. Karlstad Elitidrottsuniversitet har också ett nära samarbete med riksidrottsgymnasiet i friidrott och friidrottens prestationscentrum i hopp. Några exempel på den support du kan få om du är intresserad av att satsa på friidrotten och plugga på universitetet är studieplanering, hjälp med att flytta tentor, individuell handledning och utvecklingssamtal där du får hjälp med alla de delar som krävs för att få ihop en elitsatsning på friidrotten. Här kan du se en film om Karlstad Elitidrottsuniversitet 

Mer information om, och kontaktuppgifter till, Karlstad Elitidrottsuniversitet (KAU), hittar du här.

 

PC hopp 

En del av elitidrottsmiljön i Karlstad är Prestationscentrum i grengruppen hopp. Det grundläggande uppdraget för PC är att stötta och utveckla befintliga och blivande elitaktiva och elittränare.

 

Friidrottsgymnasium 

Karlstad har både ett RIG och NIU vid Sundstagymnasiet.

 

Ansökan och antagning

För att söka till Karlstad Elitidrottsuniverisitet söker du först till Karlstad Universitet. Ansökan sker senast 15 april respektive 15 oktober. Ansöker gör du här.

Därefter ska du söka ett EVL-intyg. Vägledande för bedömning av sökande är Svensk Friidrotts resultatutvecklingsnivåer. Undantag från resultatutvecklingsnivåerna kan göras men sker då i samråd med sportchef, förbundskapten, PC-ansvarig i respektive grengrupp och styrgruppen för respektive elitidrottsmiljö. Läs mer mer om hur du går till väga här.