Annons

Mästare Ståhl tillbaka i ringen – "Nu är jag riktigt sugen på Finnkampen!"

Daniel Ståhl 1590 Daniel Ståhl på VM i Budapest.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Efter urladdningen på VM är världsmästare Daniel Ståhl åter tillbaka i diskusringen. Under onsdagskvällen slutade han tvåa på en tävling i Tallinn, slagen endast av en revanschlysten Kristjan Ceh. "Det var tekniskt hyggliga kast i dag. Nu laddar jag rejält inför Finnkampen, en av mina absoluta favorittävlingar", säger Daniel.

Annons

Det fantastiska diskusdramat på VM i Budapest är fortfarande färskt i minne. Inför sista omgången var Daniel Ståhl i ledningen, men i sitt avslutande kast gick slovenen Ceh om genom att kasta 70.02. Ståhl grävde djupt, djupt inom sig själv, gick in i ringen och kontrade med nya mästerskapsrekordet 71.46 i tävlingens allra sista kast. En makalös prestation av Daniel som blev världsmästare för andra gången i karriären.

Under onsdagen möttes de båda giganterna återigen, den här gången på en gala i Estland, och nu var det Ceh som gick segrande ur striden. Slovenens längsta kast mätte 68.39, medan Daniel Ståhl slutade tvåa på 66.89. Jamaicanen Fedrick Dacres blev trea med 62.37.

"Batterierna laddas"

- Det var tekniskt hyggliga kast i dag. Efter VM har det varit lite ledigt för att kunna landa mentalt. Nu börjar jag varva upp igen, batterierna laddas, säger Daniel.

Nästa tävling blir helgens Finnkampen på Stockholms Stadion, en tävling som ligger Spårvägenkastaren extra varmt om hjärtat.

Annons

- Nu är jag riktigt sugen på Finnkampen! Det kommer att vara mycket folk på läktarna och jag ser verkligen fram emot att dra på mig landslagskläderna igen, säger Daniel som har nio raka segrar i Finnkampen och på lördag jagar den tionde.

Läs mer om Finnkampen

15000 biljetterna redan sålda – säkra dina HÄR

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter