Annons

Annons

OCR 2022

EM
VM

EM, Val di Fiemme, ITA, 10-12 juni 2022

Grenar: Sprint (100m), kort bana (3+ km) och standardbana (15+ km).

Klasser: Mästerskapet omfattar elitklasser och åldersklasser (Age group). För att kunna anmäla sig till dessa måste kvalkriterierna (se nedan) vara uppnådda.

Därutöver finns s.k. Journeyman-klasser med fri anmälan, ett öppet 8 km-lopp och en öppen lagtävling.

Deltagare: Ingen officiell landslagstrupp tas ut till EM. Personer som klarat kvalkriterierna till mästerskapsklasserna eller vill delta i någon av de öppna klasserna ansvarar själva för sin anmälan. All anmälan sker senast den 1 maj via arrangörens hemsida.  

Kvalkriterier: Kvalificerande lopp är beslutade av OCR Europes styrelse och omfattar de lopp i Sverige som kunnat genomföras efter EM i Polen 2019 enligt nedanstående punktlista: 

  • Tough Viking (alla sträckor) och Ultimate OCR (sträckan Ultimate X): De 10 första (eller 50% första i startfältet om det var färre än 20 deltagare) i elitklass och age group.
  • Action Run och Military Fitness Golden Trophy (8km): De 5 första (eller 50% första i startfältet om det var färre än 10 deltagare) i elitklass och age group.

Kvalificerande resultat ska styrkas med länk till resultatlista till någon av ovanstående tävlingar i samband med anmälan.

VM, Sochi, RUS, september 2022

Resor:  

Lagledare: Christopher Holmström 

Grenar:  

Det är ännu oklart om mästerskapet kommer att kunna genomföras. Mer information kommer.