Annons

Annons

M 5000M PARA 60621
Uppsala är nytt hem för PC para

Prestationscentrum para har flyttat söderut, från Bollnäs till Uppsala och startade verksamheten den 1 juni: ”Uppsala ligger perfekt”, säger sportchef Dejan Mirkovic.

LÄS MER
Perseus Karlström 4857
Europamästaren Perseus går SM på hemmaplan

Perseus Karlström gick nyss hem ett övertygande EM-guld på 20 kilometer i Rom och nu på lördag den 15 juni ställer han upp i gång-SM i sin hemstad Eskilstuna: "Den största och viktigaste tävlingen på hemmaplan", säger Perseus.

LÄS MER
Ocr Em (2)
OCR-EM i helgen: ”Jag har stora förhoppningar”

Det är dags att kora europeiska mästare i OCR. I italienska Folgaria är 19 svenskar beredda att göra upp om medaljerna: ”Jag hoppas att vi kan få upp en eller ett par atleter på prispallen”, säger landslagsledare Christopher Holmström.

LÄS MER
Andreas Almgren (14)
Andreas Almgren EM-fyra på 10000 meter

Andreas Almgren var Europaetta på 10 000 meter inför EM i Rom och det fanns förhoppningar om en medalj för Turebergslöparen. Tyvärr räckte det inte för Andreas den här dagen utan han slutade fyra.

LÄS MER
Kramer Julia
Kramer och Henriksson springer på Sollentuna GP

Fler och fler av våra största stjärnor kommer till start i Folksam Grand Prix Sollentuna på söndag, den 16:e juni. Nu presenteras ytterligare två, de EM-aktuella löparna Julia Henriksson och Andreas Kramer.

LÄS MER
Julia Henriksson 0437
Henriksson sexa i första mästerskapsfinalen

I sitt femte lopp under EM i Rom blev det en sjätteplats för Julia Henriksson i finalen på 200 meter. ”Jag hade som mål att ta mig till final och sätta svenskt rekord och det lyckades jag med”, säger Julia Henriksson.

LÄS MER
K 4X400m 0498
Svenskt rekord på 4x400 meter i Rom

Vi fick se ett svenskt rekord på damsidan under försöksheaten på den långa stafetten. Kvinnorna tog sig i mål på 3:29.84, den snabbaste svenska tiden någonsin. ”Man får extra kraft av en stafett”, säger Moa Granat.

LÄS MER
Julia Heneriksson
Julia tangerade det svenska rekordet: ”Det är helt otroligt”

Julia Henriksson sprang på svensk rekordtid på 200 meter i sin semifinal under EM i Rom: ” Det är dags att någon slår det. Jag hoppas att jag har det för mig själv i morgon”, säger Julia. Nora Lindahl sprang sin semi på nytt pers, men tog sig inte ti…

LÄS MER
Carl Bengtström 0387
Bengtström till final – supertid av David

I semifinalen på 400 meter häck kunde Carl Bengtström avancera till final efter att ha kommit i mål som tvåa på 48.51. David Thid gjorde ett fantastiskt lopp och sänkte sitt personliga rekord ytterligare till 49.52.

LÄS MER
Andreas Kramer 880 2222 0893
Kramer femma i EM-finalen: ”Det är surt”

Andreas Kramer valde en avvaktande taktik i EM-finalen på 800 meter. På upploppet lyckades han inte ta sig fram hela vägen till en medalj och svensken slutade femma. I finalen på 1500 meter blev det en tiondeplats för Yolanda Ngarambe.

LÄS MER
Julia Henriksson 0251
Ingen EM-final för Henriksson på 100 meter

Det blev inget avancemang till EM-finalen på 100 meter för Julia Henriksson som gjorde karriärens näst snabbaste lopp i semifinalen med 11.27. Inte heller Lisa Lilja tog sig vidare från semin på 400 meter och i höjdfinalen slutade Maja Nilsson tolva.

LÄS MER
David THID 4608
Granat under 56 och Thid under 50: ”Hungrig på mer”

Både Moa Granat och David Thid sprang sina hittills snabbaste lopp på 400 meter häck i försöken på EM i Rom och tog sig vidare till varsin semifinal. ”Jag visste att om jag får till ett felfritt lopp så går det snabbt”, säger David Thid.

LÄS MER
Henrik Larsson20240608 0092
Henrik Larsson EM-fyra – svenska protesten avslogs

Henrik Larssons struliga semifinal tog honom till en final som visade sig bli minst lika strulig – åtminstone i efterhand när en protest lämnades in för att få en av italienarna diskad och flytta Henrik från fjärde till tredje plats, en protest som s…

LÄS MER
Vanessa Kamga 880 3090 0869
Kamga blir av med rekord och femteplacering efter arrangörsmiss

Vanessa Kamga kom först femma i diskusfinalen på EM i Rom, men efter en arrangörsmiss ströks resultatet som gav henne de tre sista kasten och även resultaten i de sista omgångarna och hon slutade nia. Caisa-Marie Lindfors blev tia i samma tävling. De…

LÄS MER
Vidar Johansson 0256
Två svenskar till hinderfinal – Sundström utslagen

I herrarnas försöksheat på 3000 meter hinder lyckades två svenskar kvala in till EM-final. Vidar Johansson var starkast av svenskarna och fick med sig Emil Blomberg till final. Tyvärr blir det ingen final för Simon Sundström.

LÄS MER
K 7Kamp 9DS 4343 0808
Lovisa Karlsson åtta efter första sjukampsdagen

Efter två grenar i damernas sjukamp låg Lovisa Karlsson på exakt samma poäng som i sin bästaserie. Efter en bra kultävling och ett personligt rekord på 200 meter ligger hon efter första dagen 29 poäng plus mot sin serie från Grekland som slutade på 6…

LÄS MER
Daniel STÅHL 0056
Ståhl EM-fyra i diskus – Roos sexa

Det blev ingen ny mästerskapsmedalj för den regerande världsmästaren Daniel Ståhl. I diskusfinalen slutade han på fjärde plats med 66.84. I damernas kulfinal blev det en sjätte plats för Fanny Roos och Sara Lennman slutade fin åtta.

LÄS MER
Maja Nilsson 0141
Maja Nilsson klar för final – första på tre år

2021 tog sig Örgrytes Maja Nilsson till OS-final i Tokyo men därefter har det inte blivit några fler finaler på grund av skador. På EM i Rom klarade Maja 1.89 i höjdkvalet vilket räckte för avancemang till final.

LÄS MER
Emilia LILLEMO 9DS 4229 0778
Imponerande löpning tog Lillemo och Söderholm till final

Både Emilia Lillemo och Linn Söderholm tog sig till final på 3000 meter hinder genom att sänka sina personliga rekord. Dubbelt svenskt till damernas diskusfinal blev det också, och Kramer hade marginalerna på sin sida i 800-metersförsöket.

LÄS MER
Lovisa Karlsson 0036
Bra start på sjukampen för Lovisa Karlsson

Lovisa Karlsson har haft en lyckad förmiddag i sin sjukamp och ligger i nivå med sin bästa serie efter två grenar och Yolanda Ngarambe tog sig till final på 1500 meter. Maja Åskag hade ett kämpigt trestegskval och tyvärr tog EM slut i ett ögonblick…

LÄS MER
K 100M 1TW 7191 0738
Julia Henriksson springer 200 meter i Karlstad

4 juli är det dags för Folksam Grand Prix på Sola Arena i Karlstad. En som hoppas springa snabbt på galan i Karlstad är Malmö AI:s Julia Henriksson som nosade på Linda Haglunds svenska rekord under Bauhausgalan. "Nu vet jag ju att jag kan, det enda s…

LÄS MER
THID David 9325
Drömbesked i grevens Thid – David klar för EM!

På grund av en mycket olycklig miss såg David Thid ut att missa EM i Rom, trots att han alldeles nyligen kvalificerade sig. Efter påstötningar från Svenska Friidrottsförbundet har European Athletics nu accepterat en svensk efteranmälan av Spårvägenlö…

LÄS MER
Martin Jansson Virtus
Nästa vecka startar Virtus-EM i Uppsala

Om drygt en vecka startar Virtus-EM i Uppsala. Det är första gången ett internationellt mästerskap för personer med funktionsnedsättning avgörs i Sverige. Martin Jansson är en av 17 svenskar som kommer att representera Sverige i Uppsala.

LÄS MER
K Trekamp 65069
Lovisa Karlsson klar för EM: "Har gjort allt"

European Athletics har till slut gett klartecken för sjukamperskan Lovisa Karlsson att starta på EM i Rom. "Det känns otroligt kul att få med Lovisa i truppen", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

LÄS MER
Thobias Montler IVM 2024
Montler missar EM – satsar mot OS

Under måndagen kom beskedet att längdhopparen Thobias Montler missar EM i Rom på grund av skadan i hälsenan som han ådrog sig tidigare under våren. "Vi bedömer att risken är för stor", säger Thobias tränare Yannick Tregaro.

LÄS MER
Armand Duplantis 5TW 4316 0754
Mondo över 6 meter i Stockholm: "En stor ära"

Det blev inget nytt världsrekord för Armand Duplantis på Bauhausgalan men väl en ny seger och ännu en stark tävling med hopp över 6 meter. "Det är en stor ära att få tävla här och att få representera alla er på EM och OS", sa Mondo till stadionpublik…

LÄS MER
Fanny Roos23 (1)
Roos uttagen till OS – Almgren klar för dubbla distanser

Sverige har fått med sin första kasttjej till OS i Paris, nämligen Fanny Roos. Kulstjärnan får nu chansen att åter ställa sig på den olympiska scenen: "OS är det största som finns för en friidrottare”, säger hon. Och Andreas Almgren är klar för OS-tä…

LÄS MER
Daniel Ståhl 1589
Ståhl mot Ceh och Alekna på Folksam GP Sollentuna

Det vankas en riktig diskusfest på Sollentunavallen den 16 juni när Daniel Ståhl får möta både VM-silvermedaljören Kristjan Ceh och den nya världsrekordhållaren Mykolas Alekna i en diskusduell under Folksam Grand Prix första utomhusgala.

LÄS MER
Ny Annecy Trail
Svenskarna redo i Annecy – "Väldigt taggade!"

På fredag inleds EM i trail och bergslöpning i Annecy och den svenske lagledaren Karl Avedal har en god känsla inför mästerskapet: "Alla våra löpare har chansen att göra något bra. Vi är väldigt taggade!"

LÄS MER
Armand Duplantis23 (1)
Mondo nära nytt världsrekord i Ostrava

Det var mycket nära att Armand Duplantis åter slog sitt eget världsrekord när han drog ner ribban, som låg på 6.25, med en knapp rivning på Golden Spike i tjeckiska Ostrava. Och både Samuel Pihlström och Andreas Kramer visade styrka på löparbanorna.

LÄS MER
Leo Göransson 6658
Två tiokampare över kvalgränsen till U20-VM

I Ljungby var det mångkampsfest för ungdomar, juniorer och seniorer när årets Ljungby mångkamp avgjordes under helgen. Och flera juniorer tog sig över kvalgränserna till sommarens mästerskap, både U20-VM och U18-EM.

LÄS MER
Veteraner Promo
Anmäl dig till veteran-VM i Göteborg senast 4 juni

Det är ett stort intresse för veteran-VM som äger rum i Göteborg 13-25 augusti. Bland anmälda deltagare hittar vi allt från motionärer till elit, precis som det ska vara. Alla deltar utefter sin egen förmåga och ambitionsnivå vilket kan vara allt frå…

LÄS MER
Leo Magnusson23
Leo Magnusson ny Sverige-åtta genom tiderna

Bryssel bjöd på söndagskvällen på flera starka svenska insatser på 3000 meter hinder under tävlingen IFAM. Leo Magnusson tar plats på den svenska genom-tiderna-listan och Julia Samuelsson förstärker sin plats på damernas topplista.

LÄS MER
MAUNSBACH Maja 8609
Sju svenskar finalklara i USA – Maunsbach nära

Den 5–8 juni är det dags för final i NCAA Championships i Eugene och det kommer att finnas sju svenskar med i startlistorna. Maja Maunsbach vara bara fem hundradelar från att bli den åttonde svensken att komma med från kvaltävlingarna.

LÄS MER
MAUNSBACH Maja 8524
Maunsbach putsade på perset – vidare i NCAA

Flera svenskar var igång och tävlade i kvaltävlingarna i de amerikanska universitetsmästerskapen NCAA under natten till fredag, svensk tid. Bland andra Maja Maunsbach som sänkte sitt personliga rekord för tredje gången denna säsong.

LÄS MER
Max Hrelja (4)
Hrelja och Petersson på uppåtgående

På torsdagens gala i Estland fick vi utöver Thea Löfmans svenska släggrekord se två svenska årsbästan. Max Hrelja blev tvåa på 110 m häck med 13.51 och Wictor Petersson tvåa i kula med 20.41.

LÄS MER
Carl Bengtstrom22
Nytt pers av Carl Bengtström: "Det finns mer att hämta"

Carl Bengtström har haft en kanonstart på säsongen och under Meeting de Marseille sänkte han sitt personliga rekord med tre hundradelar på 400 meter häck: "Jag kände mig riktigt stark de sista 150 meterna. Det är lite ringrostigt, jag har en stark mo…

LÄS MER
Jesper Arbinge (2)
Flera svenska styrkebesked i Bergen

Under Trond Mohn Games i norska Bergen fick vi se flera svenskar prestera bra och komma nära sina personliga rekord, bland andra Jesper Arbinge och Kasper Kadestål. Och Fanny Roos segrade i Kladno.

LÄS MER
Joel Virtus EM
Joel Reinholdsson har målsättningen för Virtus-EM klar

I sommar mellan den 12–16 juni genomförs för första gången ett internationellt mästerskap i Sverige för personer med funktionsnedsättning – Virtus-EM. Hittills är det 17 länder och 280 aktiva anmälda. Synkat med detta mästerskap genomförs även USM i…

LÄS MER
Roos Pilström
18.99 av Roos – nytt styrkebesked av Pihlström

Fanny Roos visar gryende storform. Under söndagen vann hon kultävlingen på Pfingstsportfest i tyska Rehlingen på fina 18.99. På samma gala gjorde Samuel Pihlström säsongens första 1500-meterslopp och sprang i mål på 3:36.25, blott 19 hundradelar från…

LÄS MER
Sara Lennman 2884
Personligt rekord igen av Lennman: "Riktigt nöjd"

Så sent som i måndags satte Sara Lennman personligt rekord i kula med 18.25. På Nordiska mästerskapen i Malmö förbättrade hon perset med ytterligare 14 centimeter. Under söndagen fick vi även se Maja Nilsson höja sitt svenska årsbästa i höjd till 1.9…

LÄS MER
Henrik Larsson 2859
Blågul trio under 21 sekunder

Det fina vädret höll i sig under den andra dagen av Nordiska mästerskapen i Malmö. Vinden hade mojnat vilket de manliga 200-meterslöparna utnyttjade till fullo. Henrik Larsson vann på fina 20.49 och fick med ytterligare två svenskar under 21 sekunder…

LÄS MER
Moa Granat 2753 (1)
Personligt rekord av Granat – Henriksson under 11 sekunder!

Nordiska mästerskapen inleddes under lördagen på ett soligt men blåsigt Malmö Stadion. På damernas 400 meter häck slog Moa Granat till med personligt rekord trots de tuffa vindarna och Julia Henriksson stormade in på en tid under 11 sekunder på 100 m…

LÄS MER
Patricia Juniorrekord
Svenskt juniorrekord av Patricia Kamga: "Förvånad"

Patricia Kamga har haft en otrolig resultatutveckling i slägga de senaste veckorna. I tisdags ökade hon sitt personliga rekord till 66.08 och under torsdagskvällen förbättrade hon det svenska juniorrekordet med över en meter till 67.43. "Jag blev för…

LÄS MER
Patricia Kamga 4428
Patricia Kamga snuddade vid svenska juniorrekordet

Under tisdagen genomfördes en kasttävling i Uppsala där vi fick se långa släggkast av både Rebecka Hallerth och junioren Patricia Kamga. Patricia var bara 14 centimeter från det svenska juniorrekordet och förbättrade sitt eget personliga rekord med ö…

LÄS MER
Andreas Almgren23 (2)
Ståhl i Diamond League och Almgren mot OS-kval

Den här veckan bjuder på stora internationella tävlingar, ett nordiskt mästerskap, det första OCR-SM:et och en rejäl satsning för att OS-kvala på 5000 meter av Andreas Almgren: "Skulle det kännas bra så går jag kanske för att klara 13:00."

LÄS MER
Carl Bengtström (6)
Bengtström OS-klar: "Otroligt skönt"

Listan med OS-klara svenska friidrottare utökades just med ytterligare ett namn, Carl Bengtström som ska springa 400 meter häck i Paris i sommar. "Jag vill vara med och slåss om finalplatserna", säger han.

LÄS MER
Sara Lennman 2168
Sara Lennman persade igen – trea genom tiderna

Veckan hann knappt börja innan det var dags för ännu en fin svensk friidrottsprestation. På en förmiddagstävling i Falun slog kulesset Sara Lennman till med 18.25, vilket innebär att hon klättrar från fjärde till tredje plats på den svenska genom-tid…

LÄS MER
EDLUND Oskar 9685 (1)
48.82 av Oskar Edlund i natt – fyra genom tiderna

Täbys Oskar Edlund sänkte under natten till lördag sitt personliga rekord på 400 meter häck till 48.82 vid en tävling i Texas. Oskar förbättrade inte bara sitt personliga med drygt sju tiondelar utan tiden placerar honom även som fyra genom tiderna i…

LÄS MER
Lovisa Karlsson 3112
Lovisa Karlsson fyra genom tiderna på 100 meter häck

Högbys Lovisa Karlsson är på den grekiska ön Milos för att tävla i sjukamp. Lovisa, som för två veckor sedan passerade 6000 poäng för första gången, inledde sjukampen med att springa 100 meter häck på 13.08 och gå in som fyra genom tiderna i Sverige.

LÄS MER
Simon Sundström 7774
Snabba lopp av Almgren och Sundström i Doha

På Diamond League-galan i Doha fanns fyra svenskar på plats. Simon Sundström sprang karriärens nästa snabbaste lopp på 3000 meter hinder när han slutade åtta och Andreas Almgren gjorde sin klart snabbaste säsongspremiär på 1500 meter.

LÄS MER
Moa GRANAT 880 0957
Tureberg och Örebro till lag-SM-final

Nybyggda Björlandavallen stod värd för det första av två kval till lag-SM. På damsidan kunde Turebergs FK ta hem en klar seger tack vare sju grensegrar. På herrsidan blev det jämnare där KFUM Örebro till slut tog hem segern med fem poängs marginal.

LÄS MER
Patricia Kamga 0115
Patricia Kamga persade med över fyra meter

Upsala IF:s släggkastare Patricia Kamga är i Portugal och passade på att tävla under onsdagskvällen. Det blev en tävling där hennes längsta kast mätte 63.81, mer än fyra meter över hennes personliga rekord.

LÄS MER
Danielsson & Grahn
Häftig rekordattack på Folksam Grand Prix Borås

Den 21 augusti blir det stor friidrottsfest på Ryavallen i Borås när IK Ymer står som värd för årets sista deltävling i Folksam Grand Prix-serien. Arrangörsföreningen presenterar i dag att man kommer att arrangera ett lopp över 1609 meter, eller 1 mi…

LÄS MER
Alexander Virtusem
Alexander Lilliesköld siktar mot medalj på Virtus-EM

I sommar mellan den 12-16 juni genomförs för första gången ett internationellt mästerskap i Sverige för personer med funktionsnedsättning - Virtus-EM. Hittills är det 17 länder och 280 aktiva anmälda. Synkat med detta mästerskap genomförs även USM i…

LÄS MER
Jespere Arbinge
Jesper Arbinge över 20 meter på Turebergskastet

Den stora kasttävlingen Turebergskastet hade en fin förstadag med såväl bra väder som imponerande resultat. En av de som imponerade allra bäst var Jesper Arbinge som stötte över 20 meter för första gången i karriären.

LÄS MER
Carl Bengtström TW56916
Bengtström under OS-kvalgränsen i säsongsöppningen

Tio svenskar tävlade under Valborgsmässoaftonen på Meeting Iberoamericano i spanska Huelva. Bäst presterade Örgrytes Carl Bengtsröm som sprang under OS-kvalgränsen på 400 meter häck. "Jag förväntade mig inte att gå under 49 sekunder i första tävlinge…

LÄS MER
Matilda Elfgaard 880 7889
Matilda Elfgaard åtta genom tiderna i spjut

IFK Växjös spjutkastare Matilda Elfgaard slog på stort när hon under en tävling i Växjö kastade sig in på en åttonde plats i Sverige genom tiderna. Och samma tävling bjöd även på ett par kvalkast till junior- och ungdomsmästerskap.

LÄS MER
Julia Nielsen
Julia Nielsen åtta genom tiderna – "Känns så bra!"

Medeldistansaren Julia Nielsen har haft en stark utveckling på sistone. Sent på lördagskvällen svensk tid blev Örgrytelöparen tvåa på 800 meter på Drake Relays i Des Moines, Iowa och tiden skrevs till 2:00.99! "Det känns så bra! Jag är väldigt stolt…

LÄS MER
Sm100km
Svenskt rekord och krossade VM-kvalgränser på SM 100 km

Under lördagen avgjordes 2024 års SM 100 km i Växjö. I en tävling som bjöd på spänning från början till slut blev herrklassens segrare Olle Meijer från Hälle IF ny svensk rekordhållare, medan Hässelbys Nikita Steiner vann damklassen och klarade den i…

LÄS MER
Lina Hedberg Sajt
Lina Hedberg satsar mot Virtus-EM på hemmaplan i Uppsala

I sommar mellan den 12-16 juni genomförs för första gången ett internationellt mästerskap i Sverige för personer med funktionsnedsättning - Virtus-EM. Synkat med detta mästerskap genomförs även USM i Parafriidrott samt ett Barn- och ungdomsläger, all…

LÄS MER
Axelina Johansson 9DS 8633
Axelina Johansson över OS-kvalgränsen

I Texas förbättrade Hässelbys Axelina Johansson sitt årsbästa i kula till 18.82 och överträffade därmed den internationella kvalgränsen till OS i Paris som är satt till 18.80. Under natten till söndag fick vi även se flera svenskar tävla på Mt. Sac R…

LÄS MER
K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER
Armand Duplantis 8766
Världsrekord av Duplantis i Kina – 6.24

När Diamond League-säsongen startade rekordtidigt visade Armand Duplantis att han redan nu är i världsrekordform. Duplantis öppnade sin utomhussäsong med att klara 6.24, en höljning av det egna världsrekordet med en centimeter. Även Andreas Kramer st…

LÄS MER
K 1500M 888 3702
Snabb säsongsöppning på 1500 meter av Yolanda

Yolanda Ngarambe fick natten till lördag svensk tid en fin start på sin 1500-meterssäsong när hon presterade sin snabbaste säsongsöppning någonsin. I samma tävling sänkte Vera Sjöberg sitt personliga rekord med nästan tre sekunder.

LÄS MER
Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER
Diamond League Xiamen
Duplantis och Kramer inleder Diamond League-säsongen

I helgen startar arenasäsongen 2024 på allvar när årets första Diamond League avgörs i kinesiska Xiamen där Armand Duplantis och Andreas Kramer finns med. Dessutom tävlar Perseus Karlström på lag-VM i gång och i USA tävlar flera av våra elitaktiva.

LÄS MER
Andreas Kramer 8805
Kramer OS-klar: "Klart jag siktar på final"

Med exakt 100 dagar kvar till OS-invigningen presenteras 800-meterslöparen Andreas Kramer som en av de uttagna till OS. Efter IVM-silvret i Glasgow tidigare i år och klarad kvaltid redan under fjolåret var uttagningen ett eventuellt inte så överraska…

LÄS MER
Albufeira Bilder
Träning, kunskapsutbyte och viktigt lagbygge i Albufeira

I helgen reste stora delar av det svenska friidrottslandslaget till Albufeira, Portugal för träningsläger. På programmet står massvis av träning, men även möten av olika slag. "Förhoppningen är att lägret skapar ett stort värde på flera olika plan",…

LÄS MER
Patricia Kamga (2)
Patricia och Tindra över JVM-kvalgränsen

Släggkastaren Patricia Kamga satte i helgen personligt rekord med 59.32 och har därmed överträffat kvalgränsen till sommarens U20-VM i Lima. I diskusringen kastade Tindra Törnestam 49.17 vilket också är över kvalgränsen. Här kan du läsa mer om vad so…

LÄS MER
Rom Uttagning
28 aktiva kan EM-ladda –"Hoppas på dubbelt så många, minst"

Den 7 juni inleds friidrotts-EM och nu presenteras 28 aktiva som kan börja se fram emot mästerskapet i Rom. "Jag vill redan nu ge så många som möjligt ett klartecken, men i slutändan hoppas jag på dubbelt så många aktiva, minst", säger förbundskapten…

LÄS MER
Gemmel Games SFIF
Stavhoppstävling på Challenger-nivå i Mölndal

Sverige får ytterligare en tävling med Challenger-status inom tävlingsserien World Athletics Continental Tour. Den 26 maj inleds utomhussäsongen av den svenska stavhoppstouren med med Gemmel Games på Åby Friidrott i Mölndal.

LÄS MER
Vanessa Kamga23 (2)
Fina svenska kast i USA

Vanessa Kamga vässar formen i Kalifornien och natten till lördag kom årets första kast över 60 meter. Samma helg var Caisa-Marie Lindfors återigen över 61 meter. USA-helgen bjöd även på utomhusdebut för såväl Axelina Johansson som Wictor Petersson.

LÄS MER
Benke Karin NY
Benke och Karin basar över nytt PC i Malmö

Benke Blomkvist och Karin Olsson är inga nya namn inom Svensk Friidrott och de är nu tillbaka på förbundet i nya roller. Tillsammans har de under våren startat upp prestationscentrum sprint/häck i Malmö med målet att på ett bättre sätt kunna stötta b…

LÄS MER
Caisa Marie Lindfors 0185
61.44 av Caisa-Marie Lindfors i USA

Under helgen tävlade flera av våra främsta aktiva i USA där Caisa-Marie Lindfors stod för det bästa resultatet. Upsalakastaren förbättrade sitt personliga rekord i diskus med över en halvmeter till 61.44 och förstärkte med det sin tredjeplats genom t…

LÄS MER
Mannheim
Intresseanmälan till Bauhaus Junioren-Gala i Mannheim

Några av de bästa juniorerna i åldern 18-19 år från hela Europa deltar i Bauhaus Junioren-Gala i tyska Mannheim och tävlingen har uppnått internationellt erkännande genom åren med deltagande av juniorer i världsklass. I sommar avgörs tävlingen 22-23…

LÄS MER
Elsa Sundqvist 880 8914
Fina placeringar för Elsa och Karl på terräng-VM

Både Elsa Sundqvist och Karl Ottfalk stod för starka prestationer när terräng-VM avgjordes i Belgrad. I F19-loppet slutade Elsa 24:a och blev med det femte bästa löpare från Europa samtidigt som Karl blev åttonde bästa europé i P19.

LÄS MER
Julia Wennersten (3)
Folksam Grand Prix till Borås i augusti

Nu står det klart var sommarens avslutande Folksam Grand Prix-tävling arrangeras. Efter Sollentuna den 16 juni och Karlstad 4 juli avslutas serien i Borås den 21 augusti. "Det känns fantastiskt kul att allting är klart och spännande med en ny Folksam…

LÄS MER
Karl Ottfalk 9396
Terräng-VM toppar påskhelgen

Påskhelgen är en lugn period tävlingsmässigt i Sverige men i Belgrad avgörs under påskaftonen terräng-VM med två svenska deltagare. Dessutom pågår college-säsongen borta i USA för fullt med flera svenskar i aktion.

LÄS MER
Ocr23
OCR får SM-status från och med 2024

Vid Svenska Friidrottsförbundets årsmöte i Uddevalla togs det efterlängtade beslutet att OCR-sporten, efter tre år med riksmästerskap, från och med sommaren 2024 får officiell SM-status.

LÄS MER
Andreas Almgren (8)
Almgren OS-uttagen – "Perfekt att få tidigt besked"

SOK tar ut löparen Andreas Almgren till OS i Paris efter rekordkrossen av det svenska rekord på 10 000 meter. "Perfekt att få ett tidigt besked om OS, då kan jag planera träningen precis som jag vill", säger Almgren.

LÄS MER
Thea Löfman 880 4115
Thea Löfman segrare i Europacupen i kast

Den andra dagen av Europacupen i kast bjöd på snäppet bättre väder än lördagen, men fortfarande inga drömförhållanden. Thea Löfman stod för dagens bästa svenska prestation och åker hem med både nytt personligt rekord och en guldmedalj.

LÄS MER
Jonas Glans (1)
Lysande halvmara av Glans i Malaga

Under söndagen gjorde Jonas Glans halvmaradebut i Malaga och Malmölöparen sprang i mål på fina 1:02:44. Tiden är den nionde bästa genom tiderna i Sverige och under den svenska nomineringsgränsen till EM.

LÄS MER
Målgång i P16 60m häck
IUSM dag 1 – mängder av personliga rekord

Dag ett av IUSM 15-16 år i Växjö bjöd på snabba finaler, dueller på centimeternivå och mängder av personliga rekord. Nedan följer en kort sammanfattning utav några av dagens finaler samt en redovisning av samtliga medaljörer.

LÄS MER
Wilma Nielsen (5)
Wilma och Angel imponerade i Boston

I Boston pågår just nu de amerikanska universitetsmästerskapen med tre svenska deltagare. Under fredagen imponerade både Angel Richmore i femkamp och Wilma Nielsen på 800 meter när de båda slog personliga rekord och klättrade på den svenska genom-tid…

LÄS MER
Kvinnodagen24 Toppbild
Internationella kvinnodagen – fem kvinnor som var först

Att arbeta för jämställdhet och jämlikhet på alla nivåer är sedan länge en självklarhet i Svensk Friidrott. Men det har inte alltid varit så. Idag på den internationella kvinnodagen den 8 mars uppmärksammar vi fem kvinnliga pionjärer som verkligen gj…

LÄS MER
KRAMER Andreas 6115
Sammanställning av nya tävlingsregler

Nya principer för tilldelning av banor i semifinaler och finaler i löpgrenar, ett nytt domarkort som starter kan använda för att visa att en diskvalificerad löpare tillåts starta under protest och förtydligande av befintlig regeltext är några av de n…

LÄS MER
Andreas Kramer (11)
Andreas Kramer historisk silvermedaljör på 800 meter

Aldrig tidigare hade en svensk man tagit en VM-medalj på 800 meter. På inomhus-VM i Glasgow gjorde Andreas Kramer ett otroligt starkt slutvarv i finalen på 800 meter som resulterade i en silvermedalj. Bara minuter senare tog Samuel Pihlström en merit…

LÄS MER
Thobias Montler IVM 2024
Montler VM-åtta – "Tajmingen som inte sitter"

Thobias Montler hittade inte sin bästa hoppning på inomhus-VM i Glasgow och slutade åtta i längdfinalen. "Det är klart jag är besviken, men jag tar ändå med mig att jag kämpade därute. Det var svårt för jag har inte fått de förberedelserna man vill h…

LÄS MER
Axelina Johansson IVM 2024
Axelina åtta i kulfinalen – "Nu börjar det gå uppåt!"

Axelina Johansson och Fanny Roos blev åtta respektive nia i damernas kulfinal. "Jag är nöjd med tävlingen. Det känns skönt att vara stabil över 18.50 och åtta i världen är inte fy skam", säger Axelina vars längstastöt mätte 18.68.

LÄS MER
Art Kosol 5416 (1)
Rekordstart på veteranernas inomhus-SM

När den första av tre dagar av veteranernas inomhus-SM genomfördes i friidrottshallen Tresteget i Varberg blev det bland annat ett nytt svenskt rekord i den äldsta damklassen. Sedan var var det full fart direkt från första gren.

LÄS MER
Kajsa Bergqvist24
Nu börjar inomhus-VM: ”Ett taggat gäng”

Glasgow vibrerar av friidrottsyra – på förmiddagen fredagen den 1 mars drar inomhus-VM igång. Och först ut bland svenskarna är mångkamparen Bianca Salming: "Hon kan vara med och fajtas", säger Kajsa Bergqvist.

LÄS MER
Khaddi Sagnia 1
Friidrotts-VM 2027 till Peking

Under onsdagen kom beskedet från World Athletics att VM 2027 kommer att gå i Kinas huvudstad Peking. Precis som på VM 2015 kommer tävlingarna att avgöras i "Fågelboet" som invigdes i samband med OS 2008.

LÄS MER
Simon Pettersson 9431
Truppen till European Throwing Cup presenterad

Om knappt två veckor, 9-10 mars, är det dags för European Throwing Cup som för tredje året i rad arrangeras i portugisiska Leiria. I den svenska truppen som reser till Portugal finns bland andra OS-silvermedaljören Simon Pettersson som gör säsongsdeb…

LÄS MER
Återbud IVM 2024
Bengtström och Nielsen lämnar återbud till inomhus-VM

Carl Bengtström och Wilma Nielsen lämnar återbud till inomhus-VM i Glasgow. "Jag har inte haft så bra uppladdning den senaste månaden. Jag känner mig lite osäker på formen och då kroppen inte känns helt hundra vill jag inte riskera någonting inför vå…

LÄS MER
Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER
Emilia Sjöstrand (1)
Emilia Sjöstrand fjärde svenskan över 14 meter

I Albuquerque, New Mexico blev Hellas Emilia Sjöstrand den fjärde svenskan, ute och inne, att hoppa över 14 meter i tresteg. Emilias segerresultat i tävlingen mätte 14.09 och hon är nu bara tre centimeter ifrån Camilla Johanssons 24 år gamla inomhusr…

LÄS MER
Oskar Edlund22
Nytt Sverige-bästa av Oskar Edlund

I USA är det stor Conference-helg och flera svenskar har redan levererat fina resultat. En av dem är Oskar Edlund som putsade sin egen Sverige-bästa-notering på 600 yards.

LÄS MER
Armand Duplantis24
Årets första sexmetershopp för Mondo

Äntligen seglade Armand Duplantis åter över sex meter. Han satte ett nytt världsårsbästa vid stavgalan i Clermont-Ferrand när han hoppade över 6.02 och han var även snubblande nära ett nytt världsrekord: ”Det var ett bra hopp, men det måste vara perf…

LÄS MER
ÅSKAG Maja 9517
Se till att du har ett giltigt certifikat för I Run Clean

European Athletics har lanserat en ny plattform för e-learning, och har samtidigt flyttat kursen I Run Clean till den. De har också uppdaterat tidsfristerna för förnyelse. Se till att din I Run Clean fortfarande är giltig, eftersom det är obligatoris…

LÄS MER
Fanny Roos 1TW 7136
Årsbästa av Fanny Roos i Tjeckien

Under tisdagen presenterades truppen till inomhus-VM i Glasgow som inleds om drygt en vecka. En av de uttagna som visar stigande form är Malmö AI:s Fanny Roos som i tjeckiska Nehvizdy höjde sitt årsbästa i kula till 18.37.

LÄS MER
IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Hellas
Inför sommarens friidrottsskolor

Inne på det nya året börjar det bli dags att planera för 2024 års friidrottsskola. Inför sommaren kan föreningar söka projektstöd IF och haka på Landslagets Friidrottsskola.

LÄS MER
Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER
Wikström Hassan
Magiska maratonlopp av Hassan och Wikström

"Hyggligt." Så sammanfattar Suldan Hassan sin maratondebut i Sevilla som resulterade i ett nytt svenskt rekord, 2:07.36, ett resultat som även är under SOK:s nomineringsgräns till Paris. "Det känns jättekul, men jag vet att det finns mycket mer", säg…

LÄS MER
Rebecka Hallerth 9642
Rebecka Hallerth femma genom tiderna i slägga

Samtidigt som pågående ISM genomförde en uttagningstävling till Europacupen kast på kastplanen utanför Eva Lisa Holtz Arena. Bäst presterade Spårvägens Rebecka Hallerth som kastade 69.30 i slägga och gick in som femma i Sverige genom tiderna.

LÄS MER
Julia Henriksson 2245
Julia och Henrik försvarade titlarna på 60 meter

Inte helt oväntat kunde titelförsvararna Julia Henriksson och Henrik Larsson ta ISM-gulden på 60 meter. Julia sänkte dessutom sitt personliga rekord till 7.22 och förstärkte sin tredjeplats på genom-tiderna-listan i Sverige. ”Jag har hittat tillbaka…

LÄS MER
60 Meterism2023
Allt du behöver veta om lördagens finaler på ISM

Lördagens finaler på inomhus-SM bjuder på Sveriges snabbaste man och kvinna, svenska mästare på såväl 400 som 800 meter och en hel rad teknikgrenar. Med 23 finaler på en och samma dag hinner man med en del. Här hittar du allt du behöver inför lördage…

LÄS MER
Ragnar Carlsson24
Ahlberg och Carlsson svenska mästare i viktkast

Det blev en upprepning av de svenska mästarna i viktkastning från förra året när både Ragnar Carlsson och Grete Ahlberg återigen klev högst upp på prispallen med varsin guldmedalj. "Jag är i bättre form när jag fokuserar på att må bra", säger Grete A…

LÄS MER
Jonathan Grahn (11)
Första seniorguldet för Grahn – "Jättekul!"

På fredagens 3000-meterslopp i Karlstad bärgade jättetalangen Jonathan Grahn karriärens första SM-guld på seniornivå. "Jag hade en bra känsla och kände mig ganska lugn genom loppet", säger Jonathan som nu laddar mot 1500 meter.

LÄS MER
Pallen M 5K Gång 3586
Mustafa första mästaren i Karlstad

På fredagseftermiddagen gick startskottet för ISM i Karlstad och Kil. 5000 meter gång för män inledde tävlingarna och Eskilstunas Mustafa Aenenboyr tog hem helgens första SM-guld.

LÄS MER
Maja Nilsson
Maja Nilsson äntligen tillbaka – "Det var magiskt!"

Senaste tävlingen var Finnkampen 2022, men under tisdagen var höjdhopparen Maja Nilsson tillbaka och tävlade igen. "Det var magiskt! Jag har längtat efter den här dagen. Det känns så kul att vara tillbaka", säger Maja som hoppade fina 1.90 i slovakis…

LÄS MER
K 3000M 7810
Ngarambe krossade svenska rekordet på 1 mile

Turebergs Yolanda Ngarambe såg till att det blev inte mindre än tre svenska rekord under söndagen. På Millrose Games, en del av World Athletics Indoor Tour Gold, sänkte Yolanda sitt eget svenska rekord på 1 mile med nästan fem sekunder.

LÄS MER
Julia Henriksson 2113
Svenskt rekord av Henriksson "Var redo idag"

Hon har nosat på det tidigare, men under Nordenkampen lyckades Julia Henriksson sänka det svenska rekordet på 200 meter inomhus till 23.06. "Det är helt sjukt, jag är så glad", säger Julia Henriksson.

LÄS MER
Andreas Almgren 7791
Rekordkross av Almgren – "Kände mig stark!"

Svenskt rekord på halvmaraton med nästan två minuter och tvåa i Europa genom tiderna – Andreas Almgrens satsning på längre distanser är inget annat än en succé. ”Jag är i väldigt bra form så jag ville gå under 60 minuter”, säger Andreas Almgren.

LÄS MER
Baerum Idrottsparke 2072
Dags för Nordenkampen: ”Vi har ett fantastiskt lag”

Söndag 11 februari är det dags för årets första landskamp när Nordenkampen avgörs i Bærum utanför Oslo. Sverige ställer upp med ett lag som innehåller hela tio landslagsdebutanter. ”Vi har ett fantastiskt lag med både rutinerade aktiva och debutanter…

LÄS MER
Samuel Pihlström 1TW 9283
Sverige-bästa på 2000 meter av Pihlström

Hälles Samuel Pihlström var ensam svensk på World Indoor Tour Gold-galan i franska Liévin. På den sällan löpta distansen 2000 meter slutade Samuel på en meriterande andraplats med en ny Sverige-bästa-notering i grenen.

LÄS MER
Vidar Johansson23
Svensk lagseger i Armagh

Under torsdagskvällen sprangs Armagh 5k på Nordirland och de svenska herrarna stod för en stark insats och tog hem segern i den internationella lagtävlingen efter en tät uppgörelse.

LÄS MER
Khaddi Sagnia23
Khaddi Sagnia och Maja Åskag säsongsdebuterar på ISM

Helgen 16–18 februari är det dags för den svenska friidrottseliten att ställas mot varandra i inomhus-SM i Karlstad och Kil. Nu kan vi presentera några av de största namnen som är startklara, bland annat blir det säsongspremiär för Khaddi Sagnia och…

LÄS MER
Thobias Montler 7374
Montler lämnar återbud – Kapell får chansen

Under onsdagen meddelade förbundskapten Kajsa Bergqvist att längdhopparen Thobias Montler lämnar återbud till Nordenkampen på grund av de ryggproblem han ådrog sig i helgen. Ersätter gör Hammarbys 17-åring Elias Kapell.

LÄS MER
Armand Duplantis 2066
Inget 6-metershopp för Duplantis på Mondo Classic

Ett fullsatt IFU Arena i Uppsala tog emot åtta av världens bästa manliga stavhoppare och förväntningarna var höga på Mondo Duplantis under Mondo Classic. Duplantis kunde inte upprepa fjolårets resultat men tog ändå hem segern i tävlingen.

LÄS MER
Armand Duplantis Mondo Classic
Mondo siktar högt i Uppsala – "Vill sätta världsrekord"

På tisdag är det dags för Mondo Classic, Armand Duplantis egen tävling i Uppsala och för stavstjärnan själv är målsättningen tydlig: "Jag vill sätta världsrekord", säger han till SVT. Håll även ögonen på Copernicus Cup i Torun där två svenskar finns…

LÄS MER
Ivona Vlado Bianca
Bianca Salmings superserie – 4533 poäng

I Tallinn gjorde Turebergs Bianca Salming säsongens andra femkamp och presterade sitt bästa resultat i karriären. Bianca slutade tvåa i den prestigefulla tävlingen som ingick i World Combined Events Tour och har nu bara Carolina Klüft framför sig på…

LÄS MER
Wilma Nielsen 7408
Wilma Nielsen tangerade personbästat i Boston

Örgrytes Wilma Nielsen hade fått en inbjudan till World Indoor Tour Gold i Boston som avgjordes under söndagen och hon tog väl vara på tillfället. Wilma slutade sjua i loppet på tangerat personligt inomhusrekord 2:02.91.

LÄS MER
Julia Henriksson 2049
Julia Henriksson trea genom tiderna på 60 meter

Två blågula prestationer stod ut lite extra på Folksam GP Stockholm Indoor. Redan i försöksheaten på 60 meter slog Julia Henriksson till med 7.24 som tar upp henne som delat trea genom tiderna. Galan avslutades sedan med ett häftigt 1500-meterslopp d…

LÄS MER
William Trulsson (4)
Svenska juniorrekord av både Trulsson och Kamga

I Växjö blev det under lördagen dubbla svenska juniorrekord tack vare William Trulsson och Patricia Kamga. William sänkte det svenska juniorrekordet på 400 meter med 13 hundradelar samtidigt som Patricia Kamga ökade på sitt juniorrekord i vikt med tr…

LÄS MER
Sara Lennman 6910
Välbesökt Stockholm Indoor invigde årets FGP-säsong

En fullsatt Sätra Friidrottshall utgjorde en fin inramning för årets första Folksam Grand Prix. Tävlingsseriens enda inomhustävling Stockholm Indoor bjöd på fina resultat från bland andra Sara Lennman i kula: ”Jag känner mig på G”, sa hon efter tävli…

LÄS MER
Montler FGP Indoor
Folksam GP toppar fullspäckad friidrottshelg

Inomhussäsongen går in i sin mest intensiva fas och på lördag är det dags för Folksam GP Stockholm Indoor. Här kan du läsa om vilka svenskar som tävlar både i Sverige och internationellt under helgen.

LÄS MER
SM Kil 2024
Herrarnas höjdhopp under ISM avgörs i Kil

Inomhus-SM i friidrott arrangeras 16-18 februari med Kils AIK och IF Göta Karlstad som arrangörer. Kils kommun och Karlstads kommun är värdorter för tävlingar som till största delen hålls i nya Eva Lisa Holtz Arena i Karlstad. Nu är det klart att en…

LÄS MER
Samuel Pihlström 2442
Svenskt rekord av Samuel Pihlström på 1500 meter

Samuel Pihlström imponerade stort när han på en gala i Ostrava satte nytt svenskt rekord på 1500 m - i säsongens första lopp. ”Jättekul med svenskt rekord!” säger Samuel som känner att det finns ännu mer i kroppen.

LÄS MER
Maria Freij 2024
Maria Freij nia genom tiderna på 800 meter

Malmö AI:s Maria Freij visade under helgen att hon har något stort på gång. I Schweiz satte hon nytt personligt rekord på 800 meter med 2:03.79 och gick in som nia genom tiderna i Sverige på distansen inomhus. Dagen efter satte hon dessutom nytt Sver…

LÄS MER
FGP Stockholm Sajt
Här är stjärnorna du kan se i Sätra på lördag!

På lördag går startskottet för årets Folksam Grand Prix och det blir gott om stjärnglans på Folksam GP Stockholm Indoor. Sätra Friidrottshall gästas av bland andra Chase Jackson som vunnit de två senaste VM-finalerna i kula.

LÄS MER
Linus Pihl24
Snabba sprintlopp avslutade en stor svensk tävlingshelg

Tusentals barn, ungdomar, juniorer och seniorer har tävlat runt om i Sverige i helgen och de har inte sparat på de fina resultaten. Så här på den avslutande tävlingsdagen stack sprintgrenarna ut lite extra. I Karlstad slog Olivia Lundberg till med ut…

LÄS MER
Mondo Duplantis 610
Det händer i helgen – matiga friidrottsdagar väntar

Sista helgen i januari är fylld av både större och mindre friidrottstävlingar. Bland höjdpunkterna de komma de dagarna hittar vi säsongsöppningen för Mondo Duplantis, första inomhusloppet Emil Danielsson i Kazakstan och säsongsdebut för Thobias Montl…

LÄS MER
Arne Friidrottsgalan
Friidrottsgalans hederspris till Arne Ljungqvist

Applåderna och jublet ville aldrig tystna när Arne Ljungqvist tilldelades Friidrottsgalans hederspris, en utmärkelse som bara delats ut tre gånger tidigare. "Ljungqvists envetna arbete mot doping har gett honom ett erkännande över hela vårt jordklot"…

LÄS MER
Årets Prestation I FGP 1TW 2185
Alla vinnare från Atea Friidrottsgalan 2024

Berns salonger är platsen för årets upplaga av Atea Friidrottsgalan där priser delas ut till Friidrottssveriges största stjärnor. Här kan du läsa om vilka som tog hem utmärkelserna för bland annat Årets prestation i landslaget och Finnkampen och äve…

LÄS MER
Berns Friidrottsgalan
Dags att hylla de svenska stjärnorna på Atea Friidrottsgalan

Under måndagen var det mycket friidrott i fokus när den årliga Idrottsgalan hyllade bland andra Daniel Ståhl och Armand Duplantis för deras magiska insatser under 2023. I kväll kan vi fortsätta njuta av det fantastiska friidrottsåret som vi just lämn…

LÄS MER
Emil Millán De La Oliva
Millán de la Oliva persade i Frankrike

Under söndagen årsdebuterade Eskilstuna Friidrotts Emil Millán de la Oliva när han blev fyra i ett 10-kilometerslopp i franska Saint-Grégoire. Emil sprang på 29:13 vilket är hans hittills snabbaste notering på 10 km väg.

LÄS MER
Skärmavbild 2024 01 22 Kl. 13.11.07
Vanessa Kamga visade vässad form i Falun

Diskuskastaren Vanessa Kamga har visat övertygande kastform under måndagens DSA Elit-tävling i Falun där hon gick in som fyra genom tiderna i Sverige i viktkastning och åtta genom tiderna i kula inomhus.

LÄS MER
Marcus Eklund Ny
Femma genom tiderna efter magiskt sistahopp

Under söndagen avslutades både Hotel Quality Games i Växjö och Täby Vinterspel och här följer några notiser vi gärna vill lyfta. Och en kille som verkligen lyfte i Sätra Friidrottshall, han heter Marcus Eklund.

LÄS MER
Bianca Salming ISM
Bianca tillbaka med besked – "Jag är så exalterad!"

Bianca Salming är tillbaka som mångkampare – med besked! Under söndagen vann hon inomhus-SM med en ny personlig rekordserie på 4453 poäng. "Det här var så kul! I somras behövde jag en paus från allt och jag tror det visade sig nu att det var något so…

LÄS MER
Melwin Lycke Holm23
Lycke Holm tangerade personliga rekordet i Luxemburg

På CMCM Indoor Meeting i Luxemburg kom tre svenskar till start. En av dem var Melwin Lycke Holm som tangerade personliga rekordet 2.18 och därmed tog tillbaka platsen som Sverigeetta, som i ett par timmar innehades av Fabian Delryd. I den här artikel…

LÄS MER
Carolina Wikström (9)
Nästpers av Wikström i Santa Pola

Carolina Wikström visade god form i Santa Pola där hon sprang halvmaran på 1:10:46, Upsalalöparens näst snabbaste insats på distansen. "Hade en sisådär dag och därför väldigt nöjd att klämma mig sub 71!", kommenterar Carolina.

LÄS MER
Evelina Olsson
Årets första svenska mästare korade

Under lördagen korades årets första svenska mästare när ISM-IJSM-IUSM mångkamp inleddes i Sollentuna Friidrottshall. Och i männens sjukamp är det jämnt värre i toppen efter fyra av sju grenar.

LÄS MER
Lisa Lilja (4)
Stark säsongsöppning av Lilja – "Supernöjd"

Efter Julia Henrikssons grymma tvåhundring på fredagskvällen bjöd även lördagen på snabba lopp på Quality Hotel Games i Växjö. Stack ut gjorde bland annat Lisa Liljas 53.48 på 400 meter. "En jättebra start på säsongen", säger Lisa.

LÄS MER
Henrik Larsson Ny
Larsson diskad i Dortmund – "Tar ändå med mig 6.55!"

Henrik Larsson visar grym form i sin första tävling för året. Under lördagen var Götasprintern först i mål på Sparkassen Indoor Meerting i Dortmund och klockan stannade på 6.55. "En extremt rolig säsongsöppning", jublade Henrik som dock diskades en s…

LÄS MER
Viktor Idhammar
Viktor Idhammar snabbare än 28 år gammalt svenskt rekord

Natten till lördag sprang 20-åringen Viktor Idhammar snabbare än det svenska inomhusrekordet på 1000 m på en tävling i Blacksburg, Virginia. Viktor korsade mållinjen efter 2:20.55 och kommenterar efteråt: "Jag är nöjd med tiden, men känner att jag in…

LÄS MER
FIG 2024
Plats 10 till 4 på listan över Årets friidrottare 2023

Resan fram till vem som blir Årets friidrottare har börjat. Nu kan vi avslöja vilka som finns på platserna tio till fyra på listan över årets bästa svenska friidrottare. Vilka som finns på topp tre presenteras på Atea Friidrottsgalan den 23 januari.

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER
Plesse
Plesse persade direkt

Simon Plesse inledde tävlingsåret med nytt personligt rekord på 60 meter. Med fina 6.77 vann Upsala-sprintern gårdagens A-final i Upsala Winter Series i överlägsen stil.

LÄS MER
Nora Lindahl
Nora persade i årets första lopp – "Finns absolut mer"

Nora Lindahl har fått en flygande start på 2024. Med 23.71 på 200 meter den gånga helgen satte hon inte bara nytt personligt rekord utan tog sig även in på tiondeplatsen på den svenska genom-tiderna-listan. "Jätteroligt, ett kvitto på att det går åt…

LÄS MER
Armand Duplantis och Daniel Ståhl
Duplantis och Ståhl i topp på Track & Field News ranking

Track & Field News har publicerat sin världsranking för 2023 och Svensk Friidrott kan glädja sig åt förstaplatser i stav respektive diskus för Armand Duplantis och Daniel Ståhl. Den förstnämnde är dessutom tvåa på den manliga tio-bästa-listan oavsett…

LÄS MER
Armand Duplantis (33)
Mondo tvåa på lista över världens bästa idrottare

Över 400 journalister från 107 länder har tyckt till: Armand Duplantis går återigen in på andra plats bland alla världens manliga idrottsstjärnor, sett till det gångna årets prestationer. Omröstningen arrangeras av den internationella sportjournalist…

LÄS MER
Screenshot
Ny portal för SM- och Folksam GP-tävlingar

Från och med årsskiftet finns på friidrott.se. en ny portal där besökaren enkelt ska kunna hitta tävlingssidor för SM-tävlingar, Folksam Grand Prix-deltävlingar samt landskamper och en del mästerskap.

LÄS MER
Fgp Sätra 2023 2
Stjärnspäckad FGP-premiär!

Om exakt en månad, den 3 februari är det dags för premiären av årets Folksam Grand Prix när stora delar av den svenska friidrottseliten samlas i Sätra Friidrottshall. Det är ett spännande friidrottsår som väntar och Folksam GP Stockholm Indoor blir e…

LÄS MER
100M Finnkamp23
Få koll på friidrottsåret 2024 – datumen och tävlingarna

Äntligen är det dag för ett nytt friidrottsår! Nya rekord som ska slås och nya medaljer det ska krigas om. Nya galor att njuta av och nya stjärnor att få upp ögonen för. Här ger vi dig datumen du behöver ha koll på för att hänga med under hela 2024.

LÄS MER
Daniel Ståhl 1590
Friidrottarnas höjdpunkter från 2023

Vilken var årets höjdpunkt för våra aktiva? Och har de något starkt minne från något som någon annan aktiv gjorde 2023, något de kommer att minnas länge? Hur ska man kunna veta det? Jo, vi frågade ett gäng så klart.

LÄS MER
Terräng EM
Karl och Elsa uttagna till terräng-VM – "Skitcoolt"

Löpartalangerna Elsa Sundqvist och Karl Ottfalk slutade nyligen femma respektive fyra på terräng-EM i Bryssel. Nu står det klart att duon får chansen även på terräng-VM i Belgrad på påskafton. "Lite läskigt såklart, men skitcoolt att få möta de bästa…

LÄS MER
Ivm Logga
Åtta förhandsnominerade till inomhus-VM

Förbundskapten Kajsa Bergqvist har tagit ut de första i laget som ska försvara de svenska färgerna på inomhus-VM i Glasgow i mars. "De ska kunna känna ett lugn", säger Kajsa.

LÄS MER
Sprinters
Här är mästerskapsgruppen 2024

I samband med en pressträff under fredagen presenterade förbundskapten Kajsa Bergqvist mästerskapsgruppen 2024. Mästerskapsstödet är riktat mot aktiva som är aktuella för inomhus-VM i Glasgow, EM i Rom och OS i Paris.

LÄS MER
Jerring
Jerringrösta senast 19 december!

Daniel Ståhl och Armand Duplantis är två av totalt tolv nominerade till Jerringpriset. Klockan 15.00 den 19 december stänger den första röstningsomgången så se till att göra din röst hörd dessförinnan!

LÄS MER
Sofia Boman 999
Hässelby försvarade lagtiteln i Castorama

Vilken är Sveriges bästa klubb i kast? Något officiellt sådant mästerskap finns inte men lagtävlingen i Castorama – där varje klubb får räkna sina 12 bästa – kan ses som ett inofficiellt ”Lag-SM kast”. Och i så fall är 2023 års svar på frågan Hässelb…

LÄS MER
Aa Simon Mathilda 999
Simon och Mathilda årets individuella mästare i Castorama

Individuellt i hösttraditionen Castorama blev det 2023 en rutinerad mästare och en förstagångare: Hässelbys Simon Pettersson tog fjärde raka och sjätte totalt bland männen medan MAI:s Mathilda Eriksson efter två raka andraplatser nu kunde kliva högst…

LÄS MER
Ragnar Carlsson (11)
Carlsson satte årsbästa i snön – nästpers av Lennman

I ett snöigt Falun slog Ragnar Carlsson till med ett mycket sent årsbästa när släggan tog mark efter 75.54. "Jag kunde inte vara gladare!" säger Ragnar. På samma dag och ort, fast inomhus, levererade Sara Lennman 18.05 i kula, bara fyra centimeter fr…

LÄS MER
Oliver Löfqvist
Oliver Löfqvist främst bland seniorerna på terräng-EM

Det fanns på förhand förhoppningar om framskjutna placeringar för seniorerna på terräng-EM, framför allt genom Sarah Lahti och Emil Danielsson. I stället var det Oliver Löfqvist som klev fram och tog den främsta svenska placeringen när han slutade på…

LÄS MER
Jubilarer 999
Fyra av våra största hedrade när Sätra fyllde 25

På lördagen firade Sätra Friidrottshall 25 år vilket uppmärksammades med att fyra aktiva för vilka hallen verkligen betytt mycket fick ta plats på väggen. Hela kvartetten – Daniel Ståhl, Angelica Bengtsson, Michel Tornéus och Moa Hjelmer – var på pla…

LÄS MER
Stenis (1)
Mondo om Stenmarks stavsatsning: ”Fantastiskt”

Nu har Armand Duplantis kommenterat Ingemar Stenmarks satsning på stavhopp och den nyblivna friidrottaren kan räkna med tips av världsrekordklass. Nyheten om den forne alpinhjältens friidrottsträning har även sträckt sig ända till Italien.

LÄS MER
Daniel Ståhl Kajsa
Kajsa Bergqvist: "Själva definitionen av en bragd!"

Bragguldet till Daniel Ståhl – och förbundskapten Kajsa Bergqvist hyllar bragdjuryns val. "VM-guldet går utanpå alla Daniels tidigare fantastiska prestationer. Det är ett definierande ögonblick av vilken idrottsman han är", säger Kajsa.

LÄS MER
Daniel Ståhl Kast
Tränare Jönsson: "Extremt stor glädje och stolthet"

Det är många som gläds åt Daniel Ståhls bragdmedalj och tränaren Staffan Jönsson står givetvis långt fram i hyllningskören: "Jag känner en extremt stor glädje och stolthet och jag är glad för Daniel skull. Han har kämpat på i många år och tagit många…

LÄS MER
Daniel Ståhl 1599
Bragdguldet till Daniel Ståhl – "Oerhört stort"

Bragden i Budapest. Ja, det Daniel Ståhl utförde på VM i Budapest är själva sinnebilden för en bragd. Full logiskt meddelades under tisdagen att Spårvägens diskuskung tilldelas Bragdguldet 2023. "Det känns oerhört stort", säger Daniel.

LÄS MER
Suldan Hassan 8691
Nytt topplopp av Suldan Hassan – "Hittat hög lägstanivå"

Suldan Hassan imponerade stort i helgen då han slutade tvåa på Montferland Run i Nederländerna. De 15 kilometrarna med start och mål i 's-Heerenberg avverkades på 43:41. "Jag är tacksam för att jag har hittat en hög lägstanivå efter mycket strul", sä…

LÄS MER
24H (1)
Tung VM-tävling för svenskarna på 24h

VM i ultralöpning, 24h, har avgjorts i Taipei men det blev ingen svensk framgång. Ingen av de svenska löparna tog sig in på en placering bättre än 48:a och två svenskar bröt loppet.

LÄS MER
Sanna O Sarah
Imponerande segrar av Mustonen och Lahti – "Skrek av lycka"

Söndagen bjöd på två riktiga toppresultat av svenska löpare. I holländska Tilburg försvarade Sarah Lahti sin titel i Warandecross samtidigt som hon putsade det egna banrekordet. Ett par timmar tidigare sprang Sanna Mustonen hem segern i Semi-Marathon…

LÄS MER