Annons

28 aktiva kan EM-ladda –"Hoppas på dubbelt så många, minst"

Rom Uttagning

FOTO: DECA TEXT&BILD

Den 7 juni inleds friidrotts-EM och nu presenteras 28 aktiva som kan börja se fram emot mästerskapet i Rom. "Jag vill redan nu ge så många som möjligt ett klartecken, men i slutändan hoppas jag på dubbelt så många aktiva, minst", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Annons

17 svenska herrar och 11 damer har nu nominerats till stundande Europamästerskap i Rom. Samtliga namn hittas här på Svenska Friidrottsförbundets uttagningssidor.

- Det känns bra att kunna ge 28 aktiva besked om förhandsnominering. Tanken är att de ska få lite arbetsro inför mästerskapet och slippa jaga resultat. Sedan måste självfallet alla som ska åka med till Rom vara uttagningsbara på European Athletics Road to Rome-ranking samt vara skadefria och i form att tävla, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Många fler har naturligtvis chansen att övertyga Kajsa om att de är värda en EM-biljett och när det gäller damernas slägga, diskus, längd och 800 meter har förbundskaptenen valt att avvakta med nomineringar på grund av den jämna toppbredden.

- I de grenarna är det stor sannolikhet att vi har fler än maxantalet tre som kommer att vara kvalificerade och därför vill jag se säsongen an innan jag ger definitiva besked, säger Kajsa, som har en mycket positiv känsla med utomhussäsongen runt hörnet.

- Generellt ser det bra ut för våra landslagsaktiva. De allra flesta ligger väldigt bra till och vi har mindre skadeproblematik än vid motsvarande tid ifjol. Det är min allmänna känsla, säger Kajsa Bergqvist, som tror att den slutgiltiga EM-truppen kan komma att innehålla mellan 50 och 60 aktiva.

Annons

Kvalperioden för samtliga grenar sträcker sig fram till den 26 maj.

Mer info

Här hittas den svenska uttagningssidan

Här hittas arrangörens hemsida med tidsprogram och annan info.

Här hittar du information om vår supporterresa till EM i Rom.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Sara Lennman 2884
Personligt rekord igen av Lennman: "Riktigt nöjd"

Så sent som i måndags satte Sara Lennman personligt rekord i kula med 18.25. På Nordiska mästerskapen i Malmö förbättrade hon perset med ytterligare 14 centimeter. Under söndagen fick vi även se Maja Nilsson höja sitt svenska årsbästa i höjd till 1.9…

LÄS MER
Henrik Larsson 2859
Blågul trio under 21 sekunder

Det fina vädret höll i sig under den andra dagen av Nordiska mästerskapen i Malmö. Vinden hade mojnat vilket de manliga 200-meterslöparna utnyttjade till fullo. Henrik Larsson vann på fina 20.49 och fick med ytterligare två svenskar under 21 sekunder…

LÄS MER