Annons

61.44 av Caisa-Marie Lindfors i USA

Caisa Marie Lindfors 0185 Caisa-Marie Lindfors, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under helgen tävlade flera av våra främsta aktiva i USA där Caisa-Marie Lindfors stod för det bästa resultatet. Upsalakastaren förbättrade sitt personliga rekord i diskus med över en halvmeter till 61.44 och förstärkte med det sin tredjeplats genom tiderna i Sverige.

Annons

Utomhussäsongen har börjat ta fart på riktigt för de svenskar som studerar på universitet i USA. Under påskhelgen var flera av våra elitaktiva i gång och presterade fina resultat tidigt på säsongen.

Caisa-Marie Lindfors från Upsala IF pluggar just nu en master på UC Berkeley med inriktningen Cultural Studies of Sports in Education efter att tagit sin kandidatexamen från Florida State University. Caisa-Marie som kastade 60.90 när hon tog SM-guld i Söderhamn 2023 inledde natten till söndag sin diskussäsong med att förbättra sitt personliga rekord med över en halvmeter.

På Stanford Invitational strax söder om San Francisco inledde Upsalakastaren sin diskustävling med 58.88 och ökade sedan till 59.57 i den andra omgången. Efter två ogiltiga kast och en omgång där diskusen landade på 57.05 kom det längsta kastet i tävlingens sista omgång. Med 61.44 förstärker Caisa-Marie sin tredjeplats på den svenska genom-tiderna-listan och är nu bara 21 centimeter bakom Vanessa Kamga som ligger tvåa. Anna Söderberg har det svenska rekordet på 64.54 från 1999. Det blev en solklar seger i tävlingen för Caisa-Marie som vann med knappt fyra meter.

– Jag är just nu i en tung träningsperiod så jag gick in i den här tävlingen för att testa formen och det gick vägen! Jag hade inte förväntat mig de här längderna redan men det är såklart kul att kunna öppna med ett personbästa, säger Caisa-Marie Lindfors.

I samma tävling öppnade Örgrytes Wilma Nielsen sin utomhussäsong med att springa 1500 meter. Wilma slutade sexa i loppet på 4:16.72, drygt fem sekunder från sitt personliga rekord.

Annons

Se alla resultat från Stanford Invitational här.

Rejäl sänkning på 800 meter av Julia Nielsen

Wilmas tvillingsyster Julia Nielsen gjorde även hon sina första lopp utomhus för säsongen och inledde med att slå dubbla personliga rekord. På Raleigh Invitational sänkte hon under fredagen sitt pers på 1500 meter med två hundradelar till 4:16.96 men den stora sänkningen gjorde hon ett dygn senare på 800 meter.

På 800 meter fanns två svenskor med. Turebergs Yolanda Ngarambe vann sitt heat på 2:02.54, drygt tre tiondelar från sitt fem år gamla personliga rekord. Julia som sprang i heatet före Yolanda, gick i mål som etta på 2:02.65 och sänkte därmed sitt tidigare personliga rekord på 2:03.78 rejält.

Se alla resultat från Raleigh Invitational här.

Annons

På Texas Relays i Austin sprang Täbys Oskar Edlund säsongs första lopp under 50 sekunder på 400 meter häck. I finalen var Oskar först i mål på 49.94 vilket tangerade hans näst bästa resultat i karriären. Oskars personliga rekord från finalen på U23-EM 2023 är 49.57.

Se alla resultat från Texas Relays här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Fanny Roos 0632 (1)
Fanny Roos tillbaka över 19 meter i OS-genrepet

I Malmö gjorde flera av våra bästa kastare sina genrep inför OS i Paris. Fanny Roos satte årsbästa i kula när hon var över 19 meter två gånger om och i diskus gjorde Vanessa Kamga karriärens näst bästa tävling.

LÄS MER
Thobias Montler 1TW 7488
Thobias Montler tillbaka över åtta meter

Thobias Montler hade inte hoppat över åtta meter sedan VM-finalen i Budapest för snart ett år sedan. I italienska Celle Ligure visade han att OS-formen är i antågande när han vann tävlingen Meeting Arcobaleno på 8.01.

LÄS MER