Annons

Annons

69.01 av Ståhl i Norrköping – "Känner mig på G!"

Daniel Ståhl

FOTO: DECA TEXT&BILD

Daniel Ståhl vann Tjalves diskusgala på nya säsongsbästat 69.01, vilket gör honom till fyra i världen i år. "Jag är rätt nöjd faktiskt", säger Daniel.

Daniel Ståhl inledde serien i Norrköping med 68.62, vilket var en fin putsning av 67.14 som längstakastet mätte i premiärtävlingen i Doha. Efter ett kryss i andra omgången kom sedan 67.52 i tredje och 69.01 i fjärde. HÄR hittas alla resultat.

- Jag är rätt nöjd faktiskt, jag känner mig på G och det är en otroligt rolig eftermiddag här i Norrköping, säger Daniel som nu har fått en fin start på säsongen.

"Otroligt kul att bo i Skåne"

Bytet av både tränare och träningsmiljö känner han har funkat riktigt bra.

- Det har varit väldigt nytt i början, men nu börjar man komma in i den här skånska luften och alla vänner man har lärt känna därnere, alla runt Atleticum och MAI, ja hela gänget därnere. Jag har fått ett varmt välkomnande från Malmö stad och det är otroligt kul att bo i Skåne, säger Daniel som härnäst ska tävla på Diamond League i Rabat om tio dagar.

Simon: "Bara att jobba vidare" 

Simon Pettersson som på fjolårets SM i Norrköping kastade personbästat 70.42 och vann en riktigt häftig duell mot Daniel fick nu nöja sig med 63.27 och en fjärdeplats i tävlingen.

- Jag hade förväntat mig lite längre, men jag får försöka bygga vidare och bli bättre ju längre sommaren lider. Det är bara att jobba vidare, säger Simon som hade fyra kryss i sin serie.

Tvåa i tävlingen blev litauern Martynas Alekna, brorsa till Mykolas, som persade rejält med 64 blankt och trea islänningen Gudni Valur Gudnason med 63.56.

I den kvinnliga diskustävlingen segrade Mathilda Eriksson, Malmö AI, på 55.48. Tvåa blev Spårvägens Emma Ljungberg, 52.38, och trea Upsalas Molly Broback som persade med 51.74.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter