Annons

871 nya poäng i SM-pokalen

Beatrice 999 Premiärvinnaren Beatrice Lantz tog ett av Hässelbys två SM-guld i spjut. Det andra tog träningskompisen Jakob Samuelsson.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Friidrotts-SM i Söderhamn bjöd på många nya poäng i SM-pokalen i vilken Hässelby SK utökade ledningen.

Annons

Under april, maj, juni och juli har halvdussinet SM-tävlingar genomförts utanför arena plus Lag-SM-finalen i Sollentuna för en knapp månad sedan. Få poäng har delats ut i dessa mästerskap eftersom det huvudsakligen handlat om engrens-SM. Men i den gångna helgens Friidrotts-SM i Söderhamn fördelas inte mindre än 871 p vilket naturligtvis resulterat i förändringar.
I SM-pokalen (som inte ska förväxlas med Standaren) får de sex främsta i varje gren poäng och i Söderhamn samlade Malmö AI ihop mest med 94 före Örgryte 89, Hässelby 85, Spårvägen 81 och Tureberg 54.5.

Hässelby fördubblade ledningen
Med sina 85 poäng mer än fördubblade Hässelby sin ledning och är nu 53 p före MAI som avancerade två placeringar och är ny tvåa. Upsala tappade en och är trea, Örgryte avancerade en placering och är fyra medan Tureberg tappade två och är femma.
Men det är jämnt bakom ledaren Hässelby med fyra lag inom 24 poäng i intervallet 191-215 p. Totalt tog Hässelby tolv medaljer – fyra guld, fyra silver och fyra brons.
Hässelbys alla topp-6-placering i Söderhamn

JSM-USM väntar
Närmast väntar JSM22-USM16-17 i Helsingborg 11-13 augusti följt av JSM19-USM15 i Täby helgen efter. Då koras mästare och medaljörer i tio klasser och massor av poäng ska fördelas.

Aktuell ställning i SM-pokalen

/Jonas Hedman

Läs mer:
Sarah Lahti och Ragnar Carlsson överlägsna sista SM-dagen
Dramatik i kampen om Standaren

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis 5TW 4316 0754 (1)
Tre svenskar till start på Diamond League i Paris

På söndag är det dags för den andra delen av Diamond League-säsongen att dra i gång. I Paris finns tre svenskar på plats och ytterligare tre tävlar i Hengelo på FBK Games. I Sverige pågår Världsungdomsspelen i Göteborg och OCR-SM i sprint i Torshälla…

LÄS MER