Annons

Annons

Andreas Kramer snuddade vid svenska rekordet i Paris

Andreas Kramer 6980 Andreas Kramer, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Diamond League i Paris stod för årets hittills mest högklassiga gala med två världsrekord och en världsbästanotering. För svensk del sänkte Andreas Kramer sitt årsbästa rejält när han gick under 1:45 på 800 meter.

Andreas Kramer höll sig längt bak inledningsvis i herrarnas 800-meterslopp och det stökade efter 200 meter men Andreas höll sig på benen. Farten i täten var hög och Andreas var sist i fältet med ett varv kvar.

Svensken passerade en löpare på slutet och tog sig i mål som nia på 1:44.85, 38 hundradelar över hans eget svenska rekord och den femte bästa tiden i hans karriär.

- Ska jag vara ärlig så kändes det dåligt i dag och jag försökte springa så fort benen orkade. Jag är glad över säsongsbästa men jag hade velat vara med längre fram. Surt att det var en bit upp till de andra när det gick så snabbt, sa Andreas till TV4 efter loppet.

Vann loppet gjorde Emmanuel Wanyonyi från Kenya på det nya världsårsbästat 1:43.27. Hela sju löpare tog sig under 1:44 och det noterades sex nya personliga rekord.

Thobias Montler har hittills under säsongen inte nått över åtta meter i längd och gjorde det inte heller i Paris. Montler öppnade med 7.71 och 7.75 i de två första omgångarna innan kvällens längsta resultat 7.82 kom i tredje hoppet. 7.82 räckte till en sjundeplats i tävlingen som greken Militiadis Tentoglou vann på 8.13.

Fanny Roos gjorde säsongens näst bästa tävling när hon slutade åtta på 18.44 i kula. Tävlingen vanns av portugisiskan Auriol Dongmo på 19.72 och inte mindre än sex damer nådde över 19 meter.

Sarah Lahti var med och bidrog till en av kvällens bästa prestation när hon var hare i det kvinnliga 5000-metersloppet. Sarah höll upp farten i de tre första varven och loppet blev en duell mellan Letesenbet Gidey från Etiopen och kenyanskan Faith Kipyegon som slutade med världsrekord för Kipyegon på 14:05.20.

Vi fick se ett andra världsrekord i Paris när Etiopiens Lamecha Girma raderade ut det nästan 19 år gamla rekordet på 3000 meter hinder med 7:52.11. Dessutom satte norske Jakob Ingebrigtsen ny världsbästanotering på den ovanliga distansen två miles med 7.54.10.

Se alla resultat från Diamond League i Paris.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER