Annons

Andreas Kramer vann kontrollerat 800-meterslopp i Malmö

Andreas Kramer23 (2) Andreas Kramer i ledning från start till mål.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev ett okomplicerat lopp över 800 meter för Andreas Kramer som slapp i stort sett knuffar och trassel och kunde vinna övertygande. Övertygande vann även Daniel Ståhl i diskusen.

Annons

Guld- och silvermedaljörerna på 800 meter från SM, Andreas Kramer och Samuel Pihlström, kom till start i Malmö. Kramer gick upp i tät bakom farthållaren direkt och hade kvar den positionen när det var bara 100 meter kvar. Andreas kontrollerade loppet perfekt, såg stark ut och kunde hålla farten uppe även över hela upploppet och gick segrande i mål på fina 1:45.16.

Samuel Pihlström sprang in på nytt personligt rekord på en femteplats. Det nya personliga rekordet lyder 1:47.68.

Övertygande Daniel Ståhl över 67 meter

Med en Daniel Ståhl i högform, och dessutom lätt motvind på Malmö Stadion, var det säkert många som längtade efter att få se ett kast över 70 meter. Daniel visade att formen sitter i, men över 70 meter kom han inte denna soliga dag. I det första kastet i sin första tävling på sin nya hemmaplan slog han till med ett kast över 67 meter, närmare bestämt 67.30. Det kastet skulle också komma att bli det längsta i hela tävlingen och han fick lämna tävlingen med segern.

– Det var kul idag, publiken skrek på och solen sken, sa en nöjd Daniel Ståhl.

Annons

Simon Pettersson kom fyra på 61.78 och Niklas Arrhenius femma med 59.46.

Fanny Roos har haft flera tävlingar över 19 meter under säsongen och visat riktigt god form. Idag på Malmö Stadion ville det inte bli riktigt så långt. Hon ledde tävlingen från början till slut, men över 19 meter blev det inte, utan hon stannade på 18.92. Näst bästa svenska blev diskuskastaren Vanessa Kamga som stötte 15.63, vilket räckte till en fjärdeplats.

Lisa Lilja bästa svenska på 400 meter

Hon tog hem ett SM-guld i helgen som gick, men skulle Lisa Liljas 400-meterssatsning fortsätta att betala sig? Hon ställdes mot ett starkt internationellt motstånd men Lisa Lilja startade piggt och hon kom in på upploppet i ledning. Hon orkade dock inte hela vägen utan föll ner genom fältet och slutade som femma på 53.47.

I männens lopp över 400 meter kom Örgrytes Marcus Tornée in som tvåa och bäste svensk på 47.02, vilket var ett nytt pers för honom. Vann gjorde Jack Raftery från Irland 46.61.

Annons

I herrarnas längdhopp var två svenskar med i startlistan, Caleb Conable från Malmö AI och Erik Johansson från Ullevi. Ingen av dem hade med topplaceringarna att göra, men Erik slutade tävlingen som åtta på 7.17 och Caleb hamnade på en nionde plats med ett hopp på 6.78.

1 500-metersspecialisten Hanna Hermansson kom till start på 800 meter och lade sig långt bak i fältet i loppets inledning, men med 300 meter kvar började hon ta positioner. Hon kom till slut upp på en sjätteplats och gick i mål som bästa svenska på 2:02.81. Maria Freij kom in som nia på 2:08.65.

Dubbla nya pers på 200 meter

Julia Henriksson skulle dubblera och springa både 100 och 200 meter men valde att hoppa över starten på 200 meter. De svenskor som var kvar till start var Ida Staafgård och Josefin Nilsson. Segrade gjorde Shanti Veronica Pereira från Singapore på 23.37 men Josefin Nilsson sprang in som tvåa på ett nytt pers, 23.59. Ida Staafgård kom i mål som femma, även hon på nytt pers, 24.10.

Linus Pihl var enda svensk i startfältet när det var dags för männens 200 meter. Han kom i mål som sjua på tiden 21.18. Vann gjorde Thomas Somers från Storbritannien på tiden 20.78.

Annons

***

Mer information om tävlingen, inklusive resultatlistor, hittar du här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Daniel Ståhl 8080
Daniels Ståhl tvåa i regnigt Karlstad

Karlstadsolen lyste med sin frånvaro över Sola Arena när sommarens andra Folksam Grand Prix-tävling avgjordes. I blöta förhållanden landade Daniel Ståhls diskus på 66.81 vilket räckte till en andraplats bakom slovenen Kristjan Čeh.

LÄS MER