Annons

Annons

Ännu en härlig seger för Ståhl

Daniel Ståhl (14) Ståhl levererar! Bilden ovan är tagen i Åbo i mitten av juni. Även där, på Paavo Nurmi Games, blev det seger för Daniel.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Daniel Ståhl fortsätter att imponera. Under tisdagen vann Spårvägenkastaren en tävling med knivskarp konkurrens på den ungerska galan Gyulai István Memorial.

Daniel Ståhl har en riktigt skön sommar i diskusringen där framgångarna avlöser varandra. I Ungern, på en gala som ingår i World Athletics Continental Tour Gold, inledde Daniel med 66.30 och följde sedan upp med segerresultatet 68.98 i den andra omgången.

Bakom Daniel blev det tajt värre mellan tävlingens tvåa, trea och fyra. Litauern Andrius Gudžius kastade 67.66, sex centimeter längre än slovenen Kristjan Čeh som nu fick nöja sig med tredjeplatsen och fyra blev Gudžius landsman Mykolas Alekna som nådde 67.21 som längst.

Daniel som i år presterat fyra kast över 70 meter jagade återigen ett superresultat, men avslutade med fyra kryss i protokollet.

Sammantaget i sommar har Ståhl svarat för en fantastisk stabilitet på en mycket hög nivå, vilket hittills har resulterat i sju segrar och fyra andraplaceringar.

Här på friidrottsstatitistik.se kan ni studera Daniels resultat i år och tidigare säsonger.

Även Simon Pettersson fanns på plats i ungerska Székesfehérvár men Hässelbykastaren har fortsatta problem med tekniken. Det enda godkända kastet kom i femte omgången och mätte för Simon blygsamma 59.93. Nya tag på Diamond League-tävlingen i London på söndag. Där ställs den svenska diskusduon återigen mot övriga världseliten.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER
Emilia Sjöstrand (1)
Emilia Sjöstrand fjärde svenskan över 14 meter

I Albuquerque, New Mexico blev Hellas Emilia Sjöstrand den fjärde svenskan, ute och inne, att hoppa över 14 meter i tresteg. Emilias segerresultat i tävlingen mätte 14.09 och hon är nu bara tre centimeter ifrån Camilla Johanssons 24 år gamla inomhusr…

LÄS MER