Annons

Ännu ett svenskt juniorrekord av Tilda Månsson – "Fantastiskt roligt!"

Tilda Månsson Ny Tilda Månsson.

FOTO: DECA TEXT&BILD

I vintras förbättrade hon det svenska juniorrekordet inomhus på 3000 meter med två sekunder till 9:08.85. Under torsdagen satte 19-åringen Tilda Månsson ännu ett svenskt juniorrekord, nu på 5000 meter på Stockholms Stadion. "Det känns fantastiskt roligt!" säger Tilda som sprang mål på 15:46.58.

Annons

Det var på tävlingen Hoka Spåret 5000 som Tilda Månsson, Fredrikshofs FIF, slog till med ännu ett svenskt juniorrekord.

Först i mål var norskan Kristine Eikrem Engeset som vann 5000-metersloppet på 15:44.21. Tilda Månsson passerade mållinjen som tvåa på 15:46.58 och trea slutade Sara Christiansson, Sävedalens AIK, 16:03.08.

Tilda som satsar mest på triathlon tävlar emellanåt i löpning och det gör hon enormt bra.

Det tidigare juniorrekordet på 5000 meter sattes för 25 år sedan av Jessica Carlberg, Oskarshamns SK, och löd 15:51.17. Nu sänkte Tilda det med 4.59.

- Det känns fantastiskt roligt att jag kunde ta ett till svenskt juniorrekord! Loppet gick fint. Det var lite för långsam öppning för att det skulle bli ett perfekt jämnt lopp, så det blev en snabb sista kilometer, säger Tilda.

Annons

Ifjol hade hennes tid varit den tredje bästa bland Sveriges seniorer (se listan här), men Tilda har inga tankar på att plötsligt sadla om till en renodlad friidrottskarriär.

- Tanken är att fortsätta satsa 100 procent på triathlon. Men självklart kommer jag att fortsätta springa lopp då det är bra träning i triathlon också, plus att det är väldigt roligt.

- Nu blir det lite mer fokus på triathlon då säsongen är i full gång men som löpare hoppas jag bara på att springa ännu fortare.

HÄR hittas alla resultat från tävlingen på Stockholms Stadion.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter