Annons

Annons

Årets favoriter till segern på Lidingöloppet

Lidingoloppet Nu är det dags att fylla Lidingö med löpare igen.

2023 års upplaga av Lidingöloppet kommer att avgöras lördagen den 23 september och årets startfält är starkt, både på dam- och herrsidan.

Helgen den 21–23 september kommer Lidingö återigen fyllas av löpsugna som vill ta sig an delar av, eller hela, sträckan för Lidingöloppet. På fredagen är det skolstafetter och flera olika paralopp. På lördagen väntar Lidingöloppet 15 kilometer och stora Lidingöloppet, 30 kilometer. På söndagen lämnas plats åt barnlopp och Rosa Bandet-loppet.

Startfältet på 30-kilometersloppet är starkt, såväl på dam- som på herrsidan. Under hela helgen kommer löpare från cirka 70 nationer att delta och bland favoriterna till segern finns löpare från både Sverige och andra länder.

Några av de svenska favoriterna är Hanna Lindholm från Högby IF som bland annat tog silver på SM i maraton i år och guld 2022. Hon har även det svenska kvinnliga rekordet på Lidingöloppet. En annan löpare med fina maratonmeriter är Spårvägens Mikaela Arfwedson som segrade på SM i maraton tre år i rad mellan 2017 och 2019 och även kom trea 2023. Nu är ju Lidingöloppet ett terränglopp och frågan om traillöparen Ida Nilsson från Högby IF kan utmana maratonlöparna. Ida vann bland annat Ultravasan 90 tidigare i år.

Bland de svenska männen som kan vara med och utmana om segerna kan vi nämna bland andra orienteringsstjärnan Emil Svensk från Stora Tuna OK som förra året kom trea på Lidingöloppet och kan vara revanschsugen. Han utmanas av bland andra Linus Rosdahl från Hässelby SK som varit på pallen i SM i halvmaraton och trailspecialisten Oscar Claesson från IKHP Huskvarna.

– I årets lopp har vi en bredd av elitlöpare med olika idrottsbakgrunder på startlinjen. Från orienterare, fjällöpare, maratonspecialister till traditionella löpare. En härlig blandning av framstående idrottare från olika sporter, precis som vi vill att ska det ska vara i Lidingöloppet, säger Krister Svensson, generalsekreterare för Lidingöloppet.

***

Lidingöloppet 30 km 2023 sänds på TV4 Play och Sportkanalen från klockan 12.00 på lördagen.

De övriga loppen sänds via Lidingöloppets hemsida.

Mer information om tävlingen hittar du på hemsidan.

 

Relaterade nyheter

Wikström Hassan
Magiska maratonlopp av Hassan och Wikström

"Hyggligt." Så sammanfattar Suldan Hassan sin maratondebut i Sevilla som resulterade i ett nytt svenskt rekord, 2:07.36, ett resultat som även är under SOK:s nomineringsgräns till Paris. "Det känns jättekul, men jag vet att det finns mycket mer", säg…

LÄS MER