Annons

Annons

Armand Duplantis är Årets manlige idrottare: ”Tack till Nils van der Poel”

Duppe

På måndagskvällens Idrottsgalan blev Armand Duplantis utsedd till Årets manlige idrottare av Idrottsakademin: ”Tack till alla som pushar mig att vara den bästa versionen av mig själv", säger Mondo.

Årets manlige idrottare är friidrottare, han är stavhoppare och han heter Armand Duplantis. Det stod klart omkring klockan kvart över åtta på måndagskvällen när Upsala IF:s superstjärna fick utmärkelsen under Idrottsgalan.

Armand Duplantis har under 2023 slagit sitt eget världsrekord två gånger, försvarat sitt VM-guld och vunnit Diamond League och då är det inte så svårt att förstå hur Idrottsakademin tänkte när de gav honom titeln.

Under presentationen av Duplantis tog man bland annat upp VM-succén: ”Finalen på VM visade sig bli tidernas bästa och det visade sig att den som hoppade allra bäst var Armand Duplantis”.

På scen passade Mondo på att tacka skridskofantomen Nils van der Poel för att han lagt skridskorna på hyllan och inte kunde sno åt sig priset för Årets manliga idrottare framför nästan på Mondo, som han gjorde förra året:

– Tack till Nils van der Poel för att du avslutade karriären. Det var bra för oss som ville vinna priser, sa Mondo till publikens stora förtjusning. 

Han tackade även sin familj:

– Jag visste inte att det här skulle vara det första priset. Jag trodde att jag hade mer tid på mig att förbereda ett tal, skrattade Mondo och fortsatte:

– Det här är en stor ära och jag vill tacka alla som stöttar mig och jag känner er support. Ett stort tack till min familj, till Dessie, till alla som pushar mig att vara den bästa versionen av mig själv.

De övriga nominerade var Daniel Ståhl, ryttaren Henrik von Eckerman och skidskytten Sebastian Samuelsson.

Du kan följa sändningen på SVT Play här.

Relaterade nyheter

K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER