Annons

Annons

Årsbästa av Fanny Roos i Tjeckien

Fanny Roos 1TW 7136 Fanny Roos under Folksam GP Stockholm Indoor.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under tisdagen presenterades truppen till inomhus-VM i Glasgow som inleds om drygt en vecka. En av de uttagna som visar stigande form är Malmö AI:s Fanny Roos som i tjeckiska Nehvizdy höjde sitt årsbästa i kula till 18.37.

Förbundskapten Kajsa Bergqvist presenterade under tisdagen den svenska truppen på elva aktiva till inomhus-VM i Glasgow. Fanny Roos var fyra på inomhus-VM 2022 och är återigen en del av truppen. Bara några timmar efter truppen presenterats höjde Fanny sitt årsbästa i kula med nio centimeter.

Fanny inledde tävlingen i tjeckiska Nehvizdy med 17.58 och trampade sedan över i andra omgången efter en misslyckad stöt. I den tredje stöten landade kulan på 18.09 och med 18.37 i den fjärde omgången ökade Fanny på sitt årsbästa med nio centimeter. Även den femte stöten som mätte 18.34 var längre än hennes tidigare årsbästa.

Svenskan slutade fyra i tävlingen som vanns av kanadensiskan Sarah Mitton på 20.08 före Jessica Schilder från Nederländerna som stötte 19.50. Schilder stötte 20.31 bara för några dagar sedan på de nederländska mästerskapen. Fanny låg på tredjeplats fram till den sista omgången då spanjorskan Maria Belén Toimil passerade henne med en centimeter.

Kils Melwin Lycke Holm fanns med i samma tävling och efter att ha hoppat 2.20 på ISM i Kil för tre dagar sedan stannade han på 2.14 i Tjeckien.

Se alla resultat från galan i Tjeckien här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER