Annons

Annons

Åtta förhandsnominerade till inomhus-VM

Ivm Logga 2 Ivm Logga

Förbundskapten Kajsa Bergqvist har tagit ut de första i laget som ska försvara de svenska färgerna på inomhus-VM i Glasgow i mars. "De ska kunna känna ett lugn", säger Kajsa.

De första namnen som nu släpps inför inomhus-VM i Glasgow 1–3 mars vittnar om att Sverige kommer att ha en stark trupp med sig till Skottland. Medaljförhoppningarna blir inte direkt mindre med ett namn som Upsalas stavhoppsstjärna Armand Duplantis i startlistan.

För att kunna bli uttagen måste man ha klarat World Athletics kvalgräns och utöver det ha visat god form.

På kastsidan presenterar Kajsa Bergqvist kulstötaren Axelina Johansson, Hässelby, samt fyra löpare: IF Götas Henrik Larsson, Ögrytes Carl Bengtström, Ullevis Andreas Kramer och Turebergs Andreas Almgren.

– Anledningen till att vi tar ut några så här tidigt är att de ska kunna känna ett lugn i att de redan är uttagna, bara jag får se att de är igång och tävlar och är i form. Det känns alltid bra att ta ut trupp i god tid, men jag hoppas på en trupp som är minst dubbelt så stor som den är just nu, säger Kajsa Bergqvist.

Två namn som ännu inte har klarat World Athletics kvalgräns, men som också är förhandsnominerade är längdhopparen Thobias Montler, Ullevi, och Fanny Roos som kan få göra Axelina sällskap i kulringen.

Till uttagningssidan

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Andreas Kramer 8805
Kramer OS-klar: "Klart jag siktar på final"

Med exakt 100 dagar kvar till OS-invigningen presenteras 800-meterslöparen Andreas Kramer som en av de uttagna till OS. Efter IVM-silvret i Glasgow tidigare i år och klarad kvaltid redan under fjolåret var uttagningen ett eventuellt inte så överraska…

LÄS MER
Rom Uttagning
28 aktiva kan EM-ladda –"Hoppas på dubbelt så många, minst"

Den 7 juni inleds friidrotts-EM och nu presenteras 28 aktiva som kan börja se fram emot mästerskapet i Rom. "Jag vill redan nu ge så många som möjligt ett klartecken, men i slutändan hoppas jag på dubbelt så många aktiva, minst", säger förbundskapten…

LÄS MER