Annons

Axelina Johansson två centimeter från VM-final: "Blandade känslor"

Axelina Johansson23 Axelina Johansson var mycket nära final.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev en tät strid om den sista finalplatsen i kvinnornas kula. Tyvärr hamnade inte Axelina Johansson på rätt sida om kvallinjen, utan stannade på en trettonde plats. Inte heller Fanny Roos eller Sara Lennman lyckades ta sig vidare.

Annons

I kulkvalet stötte den svenska rekordinnehavaren Axelina Johansson först i sin grupp och inledde med en stöt på 18.56. Hennes medverkan på VM blev osäker tidigare i somras när hon ådrog sig en skada i baksidan av låret, men skadan verkar ha läkt tillräckligt för tävlan.

Tyvärr följde hon upp den första stöten med två kryss i protokollet. Det räckte till en trettondeplats i kvalet totalt, snöpliga två centimeter från finalplats.

– Det är lite blandade känslor, supertråkigt att missa finalen med två centimeter men jag är jättenöjd med 18.57, det känns superkul att jag kunde stöta så långt idag. Det var också kul att vara tillbaka på ett VM, det är bra tryck på arenan, säger Axelina som har en teoretisk chans att gå vidare till final om någon av de tolv som gått vidare av någon anledning inte kommer till start.

"Besviken på min prestation"

Fanny Roos första stöt var inte helt lyckad och mätte 17.82. I andra stöten stämde det bättre och hon fick iväg kulan 18.41 meter. I den tredje stöten blev det övertramp och kryss och Fanny stannade på en fjortondeplats, placeringen efter Axelina Johansson.

Annons

– Såklart är jag besviken på min prestation, jag ville ta mig till final, säger en besviken Fanny Roos som kände att hon inte fick till tekniken riktigt i stötarna.

"Bara positiva känslor"

Sara Lennman inledde sin VM-resa med att persa i första stöten som mätte 18.05, 10 centimeter över hennes gamla personliga rekord utomhus. Hennes andra stöt mätte 17.44 och den tredje 17.71. I kvalet totalt blev Sara Lennman artonde kvinna.

– Det är bara positiva känslor, jag går in och gör precis det jag ska göra. Jag slår personligt rekord på ett VM-kval så jag kan inte vara annat än nöjd, det var helt fantastiskt kul, säger Sara Lennman och fortsätter:

– Jag kände redan på uppvärmningen att jag hade bra tryck genom kulringen och jag fick med mig den känslan in i första stöten vilket gjorde att den blev längre än jag har gjort.

Annons

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Andreas Almgren (14)
Andreas Almgren EM-fyra på 10000 meter

Andreas Almgren var Europaetta på 10 000 meter inför EM i Rom och det fanns förhoppningar om en medalj för Turebergslöparen. Tyvärr räckte det inte för Andreas den här dagen utan han slutade fyra.

LÄS MER