Annons

Annons

Ayla EM-fyra i längd på 6.50 – tjejerna till final på 4x100 meter

HALLBERG HOSSAIN Ayla 0798 Ayla Hallberg Hossain höjde sitt personliga rekord i tre omgångar och slutade fyra i längdfinalen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Ayla Hallberg Hossain från Turebergs FK trivs verkligen i Jerusalem. För ett år sedan tog hon guld på U18-EM i längd och under den sista dagen av U20-EM slutade hon fyra i finalen på det nya personliga rekordet 6.50.

Turebergshopparen inledde längdfinalen med ett ogiltigt hopp. Ayla, som fram till U20-EM haft en något tyngre säsong och kom till Jerusalem med ett årsbästa på 6.27, förbättrade i andra hoppet sitt personliga rekord till 6.44 och gick upp som tvåa.

Finalen var otroligt jämn och efter fyra omgångar hade sex hoppare ett resultat på 6.42 eller längre, med Elizabeth Ndudi från Irland i ledningen med 6.56. I sitt femte hopp ökade Ayla till 6.48 och låg på en fjärde plats, för brons krävdes 6.51. Hon avslutade med ytterligare ett personligt rekord i den sista omgången när hon hoppade 6.50, en centimeter från bronsmedaljen.

Med 6.50 slutade Ayla fyra i tävlingen som vanns av Elizabeth Ndudi på 6.56. Plamena Mitkova tog silvret på 6.54 och bronset gick till Laura Raquel Müller som hoppade 6.51. Ayla klättrar även upp till fjärde plats genom tiderna i F19. Ayla som fyller 17 år i december har två hela säsonger kvar som U20-junior.

Tjejerna till final på 4x100 meter

Det svenska laget på 4x100 meter med Emilia Franzén, Esther Sahlqvist, Helmi Hjortbäck och Emma Carlsson tog sig vidare på tid till finalen efter 45.93 i det första försöksheatet. Sverige slutade fyra efter att Italien diskvalificerats och Kroatien inte tagit sig i mål. Finalen på 4x100 meter avgörs klockan 17.55 svensk tid.

Ebba Salomonsson Lind från Hanvikens SK satte årsbästa i diskuskvalet med 48.99 och tog sig med det till final. Väl i finalen inledde hon med ett ogiltigt kast följt av 48.18 i andra omgången. Efter ännu ett ogiltigt kast i tredje omgången stannade Ebba på en nionde plats, för att få göra ytterligare tre kast krävdes 49.12.

Leo Göransson från Klippans FK inledde den andra dagen av tiokampen med 14.91 på 110 meter häck, tre hundradelar över det personliga rekordet. I diskus som är en av Leos starkaste grenar blev det 44.23 som längst, även det nära hans pers på 44.58. Tiokampen fortsätter med stav och spjut innan avslutande 1500 meter senare i kväll.

***

Se alla resultat här.

Här hittar du guiden till U20-EM där alla information du behöver finns. 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Andreas Kramer 8805
Kramer OS-klar: "Klart jag siktar på final"

Med exakt 100 dagar kvar till OS-invigningen presenteras 800-meterslöparen Andreas Kramer som en av de uttagna till OS. Efter IVM-silvret i Glasgow tidigare i år och klarad kvaltid redan under fjolåret var uttagningen ett eventuellt inte så överraska…

LÄS MER
Rom Uttagning
28 aktiva kan EM-ladda –"Hoppas på dubbelt så många, minst"

Den 7 juni inleds friidrotts-EM och nu presenteras 28 aktiva som kan börja se fram emot mästerskapet i Rom. "Jag vill redan nu ge så många som möjligt ett klartecken, men i slutändan hoppas jag på dubbelt så många aktiva, minst", säger förbundskapten…

LÄS MER