Annons

Annons

Bengtström persade direkt – "Så jäkla kul att vara tillbaka!"

Carl Bengtström Gbg Carl Bengtström (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Carl Bengtström inledde under lördagskvällen sin utomhussäsong med att slå ett nytt personligt rekord på 400 meter – 45.91 i Madrid. "Otroligt skönt att persa direkt! Och det känns så jäkla kul att vara tillbaka på banan igen", säger Carl.

Carl Bengtström har dragits med skadebekymmer och dels fått skjuta upp sin säsongspremiär rejält, dels styra om sin VM-satsning mot 400 meter utan häckar.

Men den som väntar på något gott. Under lördagen kom sommarens första lopp på en gala i Madrid där Carl blev fyra i sitt heat på 45.91, sju hundradelar under hans tidigare utomhusrekord på distansen.

Och det går inte ta miste på glädjen efter loppet:

- Det är otroligt skönt att persa direkt! Och det känns så jäkla kul att vara tillbaka på banan igen. Det här var nästan över förväntan. Jag har kört noll sprintpass de senaste två månaderna, inte haft spikskor på mig sedan maj. Planen var bara att komma hit och kunna springa. Och så gick det så här bra. Det är sjukt härligt, säger Carl.

- Själva loppet kändes bra direkt i inledningen. Jag hade bestämt mig för att gå ut lite lugnt den här gången, men hade ändå hygglig fart första 100. Sedan blev jag lite passiv vid 200 ungefär, in i kurvan. Men sedan kände jag att jag hade krafter kvar mot slutet och kunde gå förbi några gubbar där. Det känns lovande det här!

Carl har varit på plats i Spanien i en vecka och kommer att stanna kvar i värmen ytterligare några dagar. Därefter åker han till SM i Söderhamn.

Fint säsongsbästa av Hanna Hermansson

I samma gala slog Hanna Hermansson till med ett nytt fint årsbästa, 4:07.89 på 1500 meter. Turebergslöparens tidigare säsongbästa löd 4:10.77 och kom i början av maj.

Hanna låg länge sist och avvaktade i loppet som vanns av kenyanskan Brenda Chebet på 4:01.85, men mot slutet kunde svenskan avancera någon placering. Hannas tid, den nionde snabbaste i karriären, är ett fint kvitto i jakten på en VM-biljett.

Mer på temat 1500 meter; under lördagen gjorde nämligen Yolanda Ngarambe säsongens första insats på just den distansen. Yolanda noterades för 4:12.55 i belgiska Ninove och smyger därmed in som trea på den svenska årsbästalistan som toppas av klubbkompisen Hermansson.

Resultat från Madrid.

Relaterade nyheter

Armand Duplantis24
Årets första sexmetershopp för Mondo

Äntligen seglade Armand Duplantis åter över sex meter. Han satte ett nytt världsårsbästa vid stavgalan i Clermont-Ferrand när han hoppade över 6.02 och han var även snubblande nära ett nytt världsrekord: ”Det var ett bra hopp, men det måste vara perf…

LÄS MER