Bengtström till final – supertid av David

Carl Bengtström 0387 Carl Bengtström gjorde en stark avslutning och slutade tvåa i semifinalen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

I semifinalen på 400 meter häck kunde Carl Bengtström avancera till final efter att ha kommit i mål som tvåa på 48.51. David Thid gjorde ett fantastiskt lopp och sänkte sitt personliga rekord ytterligare till 49.52.

Det var tuffa krav för att ta sig till herrarna EM-final på 400 meter häck och det skulle visa sig krävas snabba tider.

Örgrytes Carl Bengtström sprang i den andra semifinalen och låg in på upploppet inte på en av de två direktplatserna till finalen. Carl gjorde en stark avslutning och tog sig förbi britten Alastair Chalmers. I mål hade han bara Rasmus Mägi från Estland före sig och klockan stannade på 48.51 för Carl, bara två hundradelar över hans personliga rekord.

– Det känns bra, skönt att komma ut och ge allt bara. Det är väldigt hög nivå det här mästerskapet så jag är glad att kunna vara med och slåss om det, säger Carl Bengtström.

Spårvägens David Thid hade den svåra innerbanan i den tredje och sista semifinalen. Trots flera islag gjorde David ännu ett fantastiskt lopp och sänkte sitt personliga rekord till 49.52. Med den tiden klättrar han upp till åttonde plats på den svenska genom-tiderna-listan. David slutade åtta i loppet, för att ta sig till final på tid krävdes hela 48.36.

– Extremt kul, lite chockad men väldigt roligt, säger David Thid efter loppet.

Herrarnas final på 400 meter häck avgörs på tisdag klockan 21.05.

Alla resultat från EM i Rom här.

Läs allt om EM i vår EM-guide.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Sola Arena Evelina Olsson
Karlstad värd för Ungdoms-EM 2030 – "Betyder så mycket"

Ungdoms-EM 2030 kommer att arrangeras på Sola Arena i Karlstad. Det beslutade European Athletics under torsdagen. "Det här betyder så mycket för Svensk Friidrott, oerhört glädjande", säger Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers. Samt…

LÄS MER