Bollnäs dominerade dag två av para-SM

Martin Jansson med SM-guldet på 800m. Martin Jansson med SM-guldet på 800m.

Bollnäs Martin Jansson, Tobias Jonsson och Lina Hedberg tog alla guld vid parafriidrotts-SM i Norrköping under söndagen. Jansson och Hedberg vann 800m-loppet i I-20-klassen. Och Jonsson vann 100m i S-12-klassen. ”Det känns jättebra”, säger Martin.

Parafriidrotts-SM i Norrköping avslutades med löpning på 800 meter och 100 meter. Och det blev flera lyckade finaler för de aktiva som verkar i Bollnäs. Bollnäs FIK:s Lina Hedberg och Rehn BK:s Martin Jansson tog båda guld på 800 meter i I-20-klassen.

Martin stod för ett jämnt lopp i blåsten på Norrköping Friidrottsarena och sprang i mål på 2:13.66 – tre sekunder från sitt personliga rekord.

-Det känns jättebra. Fick en känsla av att jag skulle stumna men det gick ändå bra. Blir ännu roligare att springa inför publik också, säger Martin Jansson.

Lina Hedbergs guldtid på 800 meter skrevs till 3:10.96. Hedberg tog även ett silver på 100 meter senare under dagen med tiden 14.97.

Tobias Jonsson, som tillhör IK Orient men bor och verkar i Bollnäs, tog sitt andra guld för helgen i S-12-klassen när han vann 100m på tiden 11.48. Under lördagen tog han hem längdtävlingen på 6.92.

Resultaten

Lina Hedberg Sajt
Lina Hedberg satsar mot Virtus-EM på hemmaplan i Uppsala

I sommar mellan den 12-16 juni genomförs för första gången ett internationellt mästerskap i Sverige för personer med funktionsnedsättning - Virtus-EM. Synkat med detta mästerskap genomförs även USM i Parafridrot samt ett Barn- och ungdomsläger, allt…