Bra inledning på OCR-VM för Sverige

OCR VM Gustav Syrén tog hem guldet på 3 kilometer i para-klassen.

För första gången avgörs ett officiellt VM i OCR och platsen är belgiska Genk. Det svenska laget på plats har inlett tävlingarna starkt och tagit flera guld i para- och age-group-klasserna.

Sverige har skickat en stor trupp som består av både elitaktiva, age-group-deltagare och para-aktiva till mästerskapet i Belgien.

Tidigare i veckan pratade friidrott.se med Gustav Syrén som tävlar i para-klassen. Han sa då att han var osäker på hur mästerskapet skulle gå eftersom han inte visste speciellt mycket om motståndet.

På 3 kilometer Short Course lyckades Gustav ta hem guldet i para-klassen. I age-group-klasserna blev det inte mindre än tre svenska guld på samma distans. Ella Jacobson i ungdom 16–17, Linnea Stenson i damer 20–24 och Madeleine Larsson i damer 40–44 tog alla hem segern i 3-kilometersloppet. Dessutom tog Thea Milius-Larsen silver i ungdom 18–19.

I elitklasserna blev det en femteplats för Maja Wellner som bästa dam och i herrarnas lopp slutade Tobias Jäger på 16:e plats.

– Detta är det första officiella VM:et som arrangeras så var det en stor mängd förväntansfulla atleter som stod på startlinjen. Det märks även att det är nytt för arrangörerna då vissa sena ändringar av hindren gjordes och några kommer även ändras för långa banan, säger landslagsledare Christopher Holmström.

Tävlingarna fortsätter under helgen med Long Course. Arrangören har för närvarande problem att få klart resultatlistorna som kommer publiceras här senare.