Annons

Bromma IF arrangerar Kraftmätningen 17 år

Kraftmatningen

FOTO: PETER BOHLIN / PEBO-FOTO

Nu står det klart med datum och plats för Kraftmätningen 17 år. Den 16 mars 2024 hälsar Bromma IF välkomna till Sätrahallen i Stockholm.

Annons

Kraftmätningen 17 år har funnits sedan våren 2015. Sedan dess har tävlingen arrangerats av Huddinge AIS två gånger, Linköpings GIF och senast Turebergs FK. Till våren 2024 kommer Bromma IF arrangera tävlingen i Sätrahallen.
- Under de senaste åren har vi lyckats väl med arbetet i att växa Bromma IF:s verksamhet för juniorer och äldre ungdomar, åldrar där vi tidigare hade väldigt få aktiva. Vi fortsätter målinriktat med detta, och då känns det både naturligt och roligt att ta chansen att arrangera en tävling som Kraftmätningen 17 år, säger Jakob Lagerdahl, projektledare för Kraftmätningen 2024.

Till skillnad från 15-åringarnas tävling utförs Kraftmätningen 17 år på en dag med färre grenar. Under lördagen 16 mars genomförs lagtävlingen för att utse vinnare i tävlingsklasserna mix, pojk-och flicklag. Lagen tävlar i grenarna 60 m, 800 m, höjd, längd och kula. De mixade lagen tävlar även i stafett 6x200 m.
- Vi kommer att fokusera på att arrangera en tävling av hög kvalitet och med bra stämning. För de flesta deltagare blir detta innesäsongens sista tävling, helgen efter IUSM15-16, så därför hoppas jag att vi även kan hitta på något litet extra, säger Jakob Lagerdahl.

I Kraftmätningen tillåts två olika föreningar gå ihop för att bilda ett lag, detta för att hjälpa mindre föreningar kunna delta i tävlingen. I Kraftmätningen tas inga anmälningsavgifter ut.

Resultat publiceras via Easyrecord och via friidrottstatistik. Mer info via arrangören inom kort.

Lagresultat sedan 2005

Bästa lagresultat inomhus

Annons

Annons

Relaterade nyheter