Annons

Brons till mixlaget och triss i guld till Gustav Syrén på OCR-VM

Ocrvm Det svenska mixlaget: Martin Bäckström, Siri Englund och Tobias Jäger

FOTO: CHRISTOPHER HOLMSTRÖM

Gustav Syrén som tävlade i paraklassen i OCR-VM i belgiska Genk lyckades knipa guldmedaljen i alla tre distanser han ställde upp i. Och Sverige skördade även medaljer i age-group-klasserna och i mixlag.

Annons

Under lördagen avgjordes Long course i OCR-VM, en 15 kilometer lång bana med 50 hinder på vägen. Och det svenska damlaget i elitklassen gjorde bra ifrån sig med tre topp tio-placeringar. Siri Englund blev bäst av alla svenskar på en femteplats. Sara Bäckström drog tyvärr på sig en skada och fick bryta loppet.

På herrsidan var det Tobias Jäger som placerade sig bäst på en elfteplats.

I agegroup-klasserna och paraklassen blev det ädla valörer för svenskarna. Gustav Syrén, som under fredagen knep guldet på Short course, kunde göra om prestationen och tog guld även på Long course.

I age group-klasserna lyckades följande svenskar ta medaljer:

  • Guld till Ella Jacobson i flickor ungdom 16–17
  • Guld till Linnea Stenson i damer 20–24
  • Guld till Madeleine Larsson i damer 40–44
  • Silver till Pia Kind i damer 45–49
  • Brons till Folke Eriksson i pojkar ungdom 16–17
  • Brons till Tini Kjellin i damer 50–54

Full pott för Gustav Syrén

Annons

Under söndagen var det dags för sprint, 100 meter med nästan uteslutande hinder. Gustav Syrén sa i vår intervju med honom att sprint inte riktigt passade honom, men att han ändå skulle testa:

– Sprint är inte min starkaste sida eftersom det är i princip bara hinder, men den distansen ser jag bara som en bonus, sa han då.

Så, hur gick det då? Jo, Gustav fortsatte att rida på sin guldvåg och kunde ta hem guldet även i sprintdistansen. Det blev även medalj för Ella Jacobson som tog silver i F16–17 och för Jonas Ahlsson som tog silver i Mastersklassen.

Brons till det mixade laget

Under söndagen avgjordes även de 6 kilometer långa lagtävlingarna där Sverige hade ett damlag och ett mixlag med två herrar och en dam. De svenska lagen gjorde bra ifrån sig under EM och även så nu under VM. Mixlaget med Martin Bäckström, Tobias Jäger och Siri Englund knep bronset och damlaget med Malin Dahlbäck, Karin Abrahamsson och Maja Wellner kom på femte plats.

Annons

– Jag är jättenöjd med hela lagets prestationer under helgen och att hela svenska truppen har hejat och peppat alla oavsett vilken klass man tävlar i. Jag vill även passa på att tacka de ledare som hjälpt till under VM: Nils Lefring, Jari Forsman och Håkan Dahlbäck. Jag ser redan fram emot både EM i Georgien och VM i Costa Rica nästa år, säger landslagsledare Christopher Holmström.

***

Du hittar alla resultat här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Ocr (6)
OCR-VM kommer till Göteborg 2025

Det kommer att bli VM i OCR, hinderbanelöpning, i Göteborg i 12–14 september nästa år. Upp emot 5000 deltagare kommer att delta i arrangemanget som är ett samarrangemang mellan Svenska friidrottsförbundet, Göteborg & Co och Tough Viking.

LÄS MER